Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Finanšu iestāde UIN likumā К списку тем

Finanšu iestāde UIN likumā
Laikam esmu vai nu atpalikusi no džīves, vai pārstrādājusies.
UIN 10.pantspar % maksājumiem saka cita starpā tā:

"(2) Šā panta pirmo daļu nepiemēro procentu maksājumiem par aizņēmumiem, kas saņemti no tādas finanšu iestādes, kura atbilst abiem šajā daļā minētajiem kritērijiem:

1) tā ir Latvijas, citas Eiropas Savienības dalībvalsts vai Eiropas Ekonomikas zonas valsts rezidents vai tādas valsts rezidents, ar kuru Latvija ir noslēgusi konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu, ja attiecīgā konvencija ir stājusies spēkā;

2) tā sniedz kreditēšanas vai finanšu līzinga pakalpojumus, un tās uzraudzību veic attiecīgās valsts kredītiestāžu vai finanšu uzraudzības institūcija."

Savukārt, atbilstošie MK noteikumi saka tā:
78. Likuma 10. panta otrās daļas 2. punktā noteikto finanšu uzraudzību un speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu finanšu iestādēm Latvijas Republikā veic saskaņā ar Patērētāju tiesību aizsardzības likumu.

Vai no tā varētu secināt, ka visādi Westkredit un Aizdevums.lvutt. kaut arī nav kredītiestādes, bet ir finanšu iestādes un tā kā valsts tos vispār uzrauga (caur PTAC), tad kredītu procenti, kas samaksāti šādiem aizdevējiem, nav jāapliek ar UIN.

Tad sanāk, ka ar UIN būtu jāapliek tikai tad, ja maksātu procentus kādam citam uzņēmumam, kas pamatā neizsniedz kredītus un tādēļ netiek uzraudzīts?
Ilzex
Ilzex 25.04.2019 17:06
2676 сообщений на сайте

Ответы (1)

Es arī tā sapratu, ka ja tā nav kredītiestāde un tai nav izsniegta PTAC licence kreditēšanai, tad ir jārēķina palielinātie procentu maksājumi.
Aigarsr
Aigarsr 26.04.2019 16:21
208 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.