Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Pārmaksātais sociālais nodoklis К списку тем
Pārmaksātais sociālais nodoklis
Jautājums- kā tāds rodas? izlasīju MK noteikumus 164, bet īsti nesapratu.
Jautājums tāpēc, ka tika saņemta vēstule no VSAA par to kai ir izveidojusies pārmaksa ,kuru iespējams atprasīt, bet no pārmaksas tiks ieturēts iedzīvotāju ienākuma nodoklis- nu tas man nav skaidrs- kā no SOC. nodokļa var ieturēt IIN.
Info- cilvēks ir mikrouzņēmuma nodokļa maksātājs ( SIA) jau variākus gadus. Pats neko brīvprātīgi nav maksājis.
Ļoti vēlos dzirdēt viedokļus.
Paldies.
Ответы (17)
Kas ir sociālais nodoklis?
Tas pats kas līdz 96. gada bija VSAOI vietā. Šajā tēmā noteikti domātas parastās VSAOI, kuras lakoniskuma un vienveidības dēļ sarunvalodā sauc par sociālo nodokli.
Nesen pārskatot visus IIN paziņojuma kodus arī aizdomājos kāpēc viena nodokļa pārmaksa var veidot cita nodokļa apliekamo bāzi.
Kaut gan darbaspēka nodokļu sistēma mūsu valstī ir ļoti sistemātiska pašos pamatos...
Rēķinot IIN, jūs taču no bruto summas vispirms atskaitiet VSAOI, vai ne?!
Ja iemaksas ir jāatmaksā, tad no tās summas ir jāietur IIN. Kas tur ko nesaprast...
Par pārmaksu mazliet vēlāk
Kas ir sociālais nodoklis?
Jā biju neprecīza- vajadzēja rakstit sociālās apdrošināšanas iemaksas - tāpat , manuprāt visiem skaidrs, par ko iet runa
Vairāk gribu saprast ,kā no MUN nodokļa var rasties šī pārmaksa?
В письме от VSAA должно быть указаны данные работника: имя, фамилия и тел.№. Позвоните и спросите "...kā no MUN nodokļa var rasties šī pārmaksa?..." .
Может быть ошибка работника или в системе. Все уже забыли, как весной некоторые пенсионеры вдруг оказались должны по подоходному налогу именно из-за ошибке в VSAA
В письме от VSAA должно быть указаны данные работника: имя, фамилия и тел.№. Позвоните и спросите
Šie dati vēstulē nav- dokuments ir sagatvots elektroniski un derīgs bez paraksta. ( par to arī drusku pabrīnījos, jo parasti ir vismaz telefona Nr.
Neskaitot brīvprātīgas soc.iemaksas visvairāk VSAOI pārmaksa rodas solidaritātes nodokļa subjektiem, jo šogad ir mainīta šā nodokļa maksāšanas kārtība un daļu no gada laikā ieturēto iemaksu līdz nākamā gada septembrim VSAA atmaksā darba devējam.
Aprēķins ir mazliet sarežģīts, bet, kam ir par to interese, Bilancē bija sīki un smalki aprakstīts. Kādus 4000 maksātāju tas var skart.
Cilvēks nemaksā nekādu solidaritātes nodokli, bet strādā SIA, kas ir MUN maksātāja ar 720 EUR algu. Citu neko papildus nav maksājis. Tāpēc arī nav skaidrs, kā var rasties sociālās apdrošinašanas iemaksu pārmaksa.
PS. zvanīju uz VSAA- šādu informāciju telefoniski nesniedz!
Atcerējos vēl par gadījumu radiniecei, kad nezin no kurienes radās VSAOI pārmaksa no 2000-to sākuma. Tā arī sakarīga skaidrojuma nebij kā kājas aug tikai no tālajiem 2000-tajiem... bet kaut ko ieskaitīja kā pārmaksu gan. Jāpapēta, jāpatirza šis sīkāk.
Man arī šogad parādijās VSAOI pārmaksa, tagad domāju..kā man tos parādīt bilancē?...
SDV, kas veic uzskaiti divkāršā ierakstā? Vai arī komersantam ieskaitīja pārmaksu?
Cilvēks nemaksā nekādu solidaritātes nodokli, bet strādā SIA, kas ir MUN maksātāja ar 720 EUR algu. Citu neko papildus nav maksājis. Tāpēc arī nav skaidrs, kā var rasties sociālās apdrošinašanas iemaksu pārmaksa.
PS. zvanīju uz VSAA- šādu informāciju telefoniski nesniedz!
Из вопроса непонятна причина образования переплаты:
1. нерпавильно рассчитана ЗП до MUN;
2. случайно перепутан номер счёта и оплата зачислена в VSAOI и т.д. и т.п.
Самый простой выход - запросить выписку по VSAOI в EDS за год (может быть и за предыдущие). Отвечают быстро.
p.s. случайно забыл переключить регистр языка получил - EDS => УВЫ
Прям - по Фрэйду!
Man arī šogad parādijās VSAOI pārmaksa, tagad domāju..kā man tos parādīt bilancē?...
Сегодня четверг. Где Анда с хрустальным шаром?
Es te!
Neko no jautātā nesapratu
Ja uzņēmums pārmaksājis VSAOI, tad bilancē tas ir pie debitoriem. Ja darbinieks, tad uzņēmumam ar to nav nekāda sakara - atmaksa tiks veikta darbiniekam.
Es arī pielikšu savas 5 kapeikas.
Domāju, ka jautājums ir nevis par pārmaksāto (samaksāts vairāk - vajadzēja 5, samaksāja 10), bet par pār-aprēķināto. Nevajadzēja aprēķināt, bet aprēķināja.
Ja atmaksāja atpakaļ, tātad debets banka, kredīts - citi ieņēmumi vai izdevumu samazināšana.
Закрыть
Краткое описание нарушения