Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

PVN 18% vai 0% К списку тем

PVN 18% vai 0%
Latvijas firma(PVN maksātājs) apmaksā Vācijas firmas(PVN maksātājs) pārstāvja, kurš ieradies Latvijā, lai veiktu iekārtu garantijas remontus, izdevumus par viesnīcu un aviobiļetēm. Latvijas firma piestāda rēķinu par šiem izdevumiem vāciešiem par kopējo izdevumu summu, nepieliekot klāt nevienu santīmu. Kā pareizi būtu klasificēt šādu "izdevumu kompensāciju" un kāda PVN likme piemērojama? P.S. Vid konsultācijā skaidroja, ka nenotiek nekāda pakalpojuma sniegšana, tikai naudas plūsma, tāpēc nodokļa nav un deklarācijā darījums nav jāuzrāda. Bet man tā arī īsti nav pārliecības, vai tā ir?!
Cvanis
Cvanis 13.11.2004 10:22
74 сообщения на сайте

Ответы (5)

Vai tad jūs, kad saņēmāt šo pakalpojumu neatskaitījāt priekšnodokli?
Colin
Colin 13.11.2004 10:26
101 сообщение на сайте
Nē, neatskaitījām, jo aviobiļetēm bija 0%, bet viesnīcas izdevumu rēķins nebija noformēts pareizi!
Cvanis
Cvanis 13.11.2004 10:37
74 сообщения на сайте
Ja jau piemērosiet 0% likmi, uz kāda PVN likuma pantu liksiet atsauces? Jo kā zināms, ja piemēro 0% likmi, nodokļu rēķinā jāatsaucas uz likuma pantu. It kā jau VID pareizi teica, ka notiek naudas plūsma. vienā gadījumā jūs iekļaujat izdevumos, bet otrā izdevumi par to pašu summu tiek samazināti. Varbūt kāds mani palabos, ja neizsakos pareizi.
Colin
Colin 13.11.2004 10:42
101 сообщение на сайте
Tāpat arī argumentēja VID! Vienīgi mani satrauc otra puse- kā to Vācieši parādīs deklarācijā?! Būs jāmēģina pirmdien to izdibināt! Un kā rāda pieredze, Latvijas un citu ES valstu likumdošana PVN jautājumos ĻOTI atšķiras.
Cvanis
Cvanis 13.11.2004 10:47
74 сообщения на сайте
На мой взгляд все зависит от того, что вы напишите в счете. Если напишите "компенсация", то налог не указываете и в декларации не показываете, т.к. закон о НДС к компенсации отношения не имеет.
Xan
Xan 13.11.2004 10:52
4878 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.