Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

kase un POS terminālis К списку тем

kase un POS terminālis
Labdien!
Varat lūdzu padalīties pieredzē, man darbā tiks uzlikts kases aparāts un pos terminālis.
Skaidras naudas nebūs, tikai darījumi ar karti,vai X atskaiet šjā gadījumā ir jādrukā?
Žurnālā tiks līmēta Z atskaite un atskaite no POS termināļa?
varbūt kādam ir lietotāju dokumentos kāds nolikums, vai kāds dokuments par kases aparātu, pos termināli, es to varētu lejupielādēt.
vai manā gadījumā oie grāmatošanas, ma ir vajadzīgs kases žurnāls, vai tas ma būs tikai kontrolei? jo visus maksājumus redzēšu bankā, varbūt kāds var aprakstīt kā tas notiek reāli praksē būšu ļoti pateicīga.
Knopka2204
Knopka2204 13.11.2019 15:08
20 сообщений на сайте

Ответы (1)

X atskaiti ieteiktu drukāt, jo kāds kļūdas pēc varbūt iesitīs apmaksu skaidrā naudā, kas tad būs operatīvi jāizlabo - kaut gan - lai stornētu, ir jābūt sākotnējam (nepareizajam) čekam un jāsastāda akts, kurā jāielīmē abi čēki - nepareizais un storno.
X atskaite ir paškontrolei. Z atskaitei tad obligāti jāsakrīt ar termināļa atskaiti - kā Jūs domājat salīdzināt - šeit ir liels cilvēciskais faktors.
Kases aparātā es līmēju Z atskaiti. Termināļa atskaiti es līmēju uz atseviškām lapām un glabāju pie konta 2311-Norēķini par maksājumiem ar kartēm.
Kases žurnāls ir vajadzīgs pie grāmatošanas - salīdzināšanai, vai caur kases aparātu viss izsists pareizi - atkal paškontrole.
Ja maksājumi tikai caur banku-t.i. POS termināli - iesaku ļoti labi iemācīties, kā var atcelt darījumu POS terminālī, ja iesista nepareiza summa-var noderēt.
Man maza pieredze, varbūt kādam lielāka pieredze un ieteikumi no reālās dzīves.
Ligucite
Ligucite 11.12.2019 17:41
347 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.