Nodokļu grāmatiņa mēneša vidū
Labdien. Jautājums-kā rēķināt IIN, ja nodokļu grāmatiņa ir reģistrēta/noņemta no uzņēmumam no mēneša vidus.Atradu MK Nr.899 šādu skaidrojumu:
96.1 Ienākuma izmaksātājs, izmaksājot ienākumu par nepilnu kalendāra mēnesi, piemēro likuma 15. panta trešajā daļā noteikto progresīvo nodokļa likmi, minēto ienākuma apmēru nedalot proporcionāli dienu skaitam, par kuru šis ienākums tiek izmaksāts. Minētā kārtība ir piemērojama arī tad, ja ienākuma izmaksātājam algas nodokļa grāmatiņa ir iesniegta nepilnu kalendāra mēnesi. Taksācijas gadam beidzoties, nodokļa maksātājs, iesniedzot gada ienākumu deklarāciju, rezumējošā kārtībā piemēro likuma 15. panta otrajā daļā noteikto progresīvo likmi, precizē taksācijas gada laikā gūtos ienākumus un aprēķināto nodokli un attiecīgi piemaksā iztrūkstošo nodokļa summu vai saņem atpakaļ izveidojošos nodokļa pārmaksu.
(MK 19.12.2017. noteikumu Nr. 791 redakcijā)
Vai es pareizi saprotu šo punktu:
1. ja darbiniekam nod.grāmatiņa ir rēģistrēta ar mēneša vidu, es VISAM mēnesim (pat ja tikai 1 dienu ir nod.grāmatiņa) piemēroju progresīvo nodokli?;
2. ja darbinieks nodokļu grāmatiņu ir noņemis ar mēneša vidu, es tāpat VISAM mēnesim piemēroju progresīvo nodokļa likmi?
Paldies, un atvainojos, ja šāda tēma jau bija. Pameklēju forumā, bet diemēžel neatradu