Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Налоги и пошлины
Auto no Vācijas К списку тем
Ответы (23)
Samaksājām ar visu priekšnodokli
Kur Vācijā tikāt pie priekšnodokļa?
Aivareno 09.03.2020 12:11
6641 сообщение на сайте
6641 сообщение на сайте
Aprakstiet sīkāk darījumu, tā dalībniekus.
Aivareno 09.03.2020 12:24
6641 сообщение на сайте
6641 сообщение на сайте
Ja samaksājāt ar PVN, ja visi dokumenti ir korekti, ja priekšnodoklis saskaņā ar likumu Jums pienākas, EDSā ir speciāla veidlapa, lai prasītu atmaksāt šo nodokli no Vācijas nodokļu administrācijas.
Palasiet šeit:
https://europa.eu/youreurope/business/taxation/vat/vat-refunds/index_lv.htm
Palasiet šeit:
https://europa.eu/youreurope/business/taxation/vat/vat-refunds/index_lv.htm
Es sapratu ka nopirka no LV SIA, samaksāja ar visu Latvijas PVN.
Jautājuma autorei tad vajadzēja normāli uzdot jautājumu, lai visiem būtu skaidrs,
kur nopirkta mašīna.
"Sia nopirka no Sia.Samaksājām ar visu PVN"
Jautājuma autorei tad vajadzēja normāli uzdot jautājumu, lai visiem būtu skaidrs,
kur nopirkta mašīna.
Es sapratu ka nopirka no LV SIA, samaksāja ar visu Latvijas PVN.
kur nopirkta mašīna.
kur nopirkta mašīna.
Skat virsrakstu - auto no Vācijas.
Loral taisnība - Latvijā arī pārdod auto, kas atvests no Vācijas.
Es sapratu, ka auto pirkts Vācijā.
Bet jautājumu uzdošana šajā portālā - 90%...
Es sapratu, ka auto pirkts Vācijā.
Bet jautājumu uzdošana šajā portālā - 90%...
Vācijas uzņēmumi pārdodot auto uz Latviju parasti prasa samaksāt arī Vācijas PVN19%. Bet tas vairāk ir depozīts nekā priekšnodoklis, lai pārdevējs būtu drošs, ka pircējs to tiešām piereģistrēs Latvijā uz sava vārda. Šo depozītu parasti atmaksā, kad pārdevējam ir iesniegti visi viņa pieprasītie dokumenti - parasti reģistrācijas apliecības kopija. Ja pircējs nopērk auto un pēc tam izliekas par beigtu zivi, tad grāmatvedim ir jāpīpē un jādomā ko ar šo "priekšnodokli" darīt.
Parasti gan Vācijas reģistrēts PVN maksātājs, pārdod a/m bez PVN kaufertrag.
Tas nozīmē, ka Vācijas pārdevējam nebija pārliecības, ka automašīna šķērsos Vācijas robežu, un nokļūs citā ES dalībvalstī jeb citiem vārdiem runājot, dokumenti netika noformēti kā nākas, saskaņā ar noteikumiem.
Aivareno 09.03.2020 20:46
6641 сообщение на сайте
6641 сообщение на сайте
Parasti gan Vācijas reģistrēts PVN maksātājs, pārdod a/m bez PVN kaufertrag.
Man grāmatvedības klientiem regulāri ir auto iegādes darījumi no Vācijas un pēdējos gados ir reti, kad vācieši neprasa samaksāt PVN19% depozītu. Vācijā uzņēmumi ne īpaši uzticas austrumeiropas uzņēmumiem (gan jau pieredze; Es arī neticētu ).
Cik es esmu Vācijā pārdevis auto latvju bāleliņiem, es nekad viņiem neesmu ticējis.
Jo šeit, kā jau postpadomju telpā, visiem ieprogrammēta tikai nodokļu izkrāpšana.
Jo šeit, kā jau postpadomju telpā, visiem ieprogrammēta tikai nodokļu izkrāpšana.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть