Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
COVID-19 vai kā stradāt tālāk? К списку тем
COVID-19 vai kā stradāt tālāk?
Labdien!
Šodien saņemu ziņu no šefa ka grib slēgt uzņemumu uz karantīnu, jo pārdošana nenotiks (pēc prognozēm) prasa lai uzrakstu rīkojumu par visu darbinieku aiziešanu atvaļinājumā, lai pēc tam uz tā pamata kaut kur prasīt kompensāciju. Vai esat kaut ko dzirdējuši par kompensācijām? Kā Jūsu uzņēmumi plāno strādāt un galvenais maksāt algas?
Ответы (331)
Nu bet nav jau variantu, esam saslēgti vienotā globalā tīklā, galvenais tagad izķepuroties no tā visa ar pēc iespējas maksimāli minimizētiem zaudējumiem- kas visticamāk, vismaz LV ekonomikai, būs ļoti grūti ...
dīkstāves pabalstu nepiešķir:
10.5. ja krīzes skartās nozares darba devējs iepriekšējo sešu mēnešu periodā pirms ārkārtējās situācijas izsludināšanas Valsts ieņēmumu dienesta administrētos nodokļus vidēji mēnesī aprēķinājis mazāk nekā 200 euro apmērā;
10.9. krīzes skartās nozares darba devēja valdes un padomes locekļiem;
т.е.всем самым маленьким ничего
nepiešķir:
10.11. darbiniekiem, kuri vienlaikus ir nodarbināti valsts vai pašvaldības institūcijā vai kapitālsabiedrībā, saņem vecuma, izdienas vai invaliditātes pensiju vai veic saimniecisko darbību;
Mums vairākums pensijā vai arī ir papildus saimnieciskās darba veicēji, kur ieņēmumi simboliski..
Tas nozīmē, ka darba devējam par šiem darbiniekiem pašam jāapmaksā dīkstāve pēc vidējās algas, pareizi? Vai bezalgas atvaļinājums pēc darbinieka vēlmes.
Nekāds solītais atbalsts uzņēmumam, lai saglabātu darbiniekus, nepienākas...
Ticiet man - tie visi solījumi ir batonu spraušana un makaronu karināšana.
Sevišķi mūsu valstī.
Gaidīsim, redzēsim, kuri izredzētie kaut ko saņems.
Kurš bija nabags, tam par nabagu arī būs jānomirst - tā man izskatās.
Sevišķi mūsu valstī.
+ 1000
Дождались МК noteikumi и можем увольнять и увольняться.
Sevišķi mūsu valstī.
Izredzētie laikam no šitās listes:
https://www.vestnesis.lv/op/2020/60A.1
Pārējie kkādus salmiņus lai ķersta un/vai kuļās paši!
Secinājums un subjektīvais novērojums- pašlaik reāli notiek globāls reiderisms...
Только что министр финансов сообщил на радио, что завтра на заседании кабинета министров будут решать вопрос об изменениях в правилах о пособиях. Хотят оставить один критерий для получения пособия работниками - это снижение оборота на 50% за март по сравнению с мартом 2019 года. Благие намерения
А если фирма работает с апреля 2019 ?
Одно из условий по теперешним правилам. работники должны были быть приняты на работу до 1 марта
10.8. ja darbinieks darba tiesiskās attiecības uzsācis pēc 2020. gada 1. marta;
Надо давать пособие всем, кто просит, но маленькое. Чтобы, те кто может продолжать работать и зарабатывать, не завидовали.
Mums vairākums pensijā vai arī ir papildus saimnieciskās darba veicēji, kur ieņēmumi simboliski..
Вот и допрыгались со схемами по самозанятости.
Только что министр финансов сообщил на радио, что завтра на заседании кабинета министров будут решать вопрос об изменениях в правилах о пособиях. Хотят оставить один критерий для получения пособия работниками - это снижение оборота на 50% за март по сравнению с мартом 2019 года. Благие намерения
Gan jau ka 10,punktu neviens pat netaisās saīsināt - vienkārši pēc šī tik maz kam sanāk, ka var izmaksāt pabalstu, ka jātaisa visas nozares vaļā
Es nevaru šo valsti izturēt vairs, tā ir ņirgāšanās.
Вот и допрыгались со схемами по самозанятости.
Nesapratu komentāru..? Vairāk kā puse darbinieki 1953-55.gadosdzimuši. Daļa jau desmit gadus strādājuši uzņēmumā. "Svaigi" pensionāri.. Kādas shēmas?
Saimn.darbība nav vispār saistīta ar krīzē skarto uzņēmumu, ieņēmumi neregulāri un simboliski, cik stāstījuši.
Saimn.darbība nav vispār saistīta ar krīzē skarto uzņēmumu, ieņēmumi neregulāri un simboliski, cik stāstījuši.
Tad atvainojos, ka pārpratu. Likās, ka te ir shēma par to, ka daļa kā DA, daļa kā uz SDV.
https://www.vid.gov.lv/lv/metodiskie-un-informativie-materiali
- Kā elektroniski iesniegt dokumentu “Iesniegums dīkstāves pabalstam”
- Darba devēja ziņojuma aizpildīšana, ja darbinieks ir dīkstāvē ārkārtējās situācijas laikā saistībā ar Covid-19 pandēmiju
Закрыть
Краткое описание нарушения