Es domāju, ka pensionārus šoreiz neaiztiks. Toreiz LV bija lielas gŗūtības aizņemties starptautiskaja tirgū, tad nu arī paņēma to, ko vieglāk (un beigas jau atdeva).
Šoreiz ideja (vismaz valdības līmenī) ir tāda, ka cilvēkiem mēģina kompensēt neiegūtos ieņēmumus, īpaši jau tām nozarēm, kam pati valdība ir noteikusi nestrādāt. Cita lieta, kā to interpretē tālāk (piem.VID). Un steigā sarakstīti likumi un noteikumi savus brāķus parāda tikai tad, kad to sāk piemērot.
Pensionāriem šobrīd neko neatņems, bet arī nekompensēs.
Man personīgi nepatīk tas, ka pabalstus nemaksās valdes locekļiem. Lielākā daļa manu klientu ir pavisam mazi uzņēmumi, vairākiem ir tikai viens darbinieks - tas pats valdes loceklis. Nav jau tā, ka viņi tagad prasīs un saņems kaut kādas milzu summas. Un ja tie ir viņa vienīgie ienākumi, tad diez kas vis nav.
Ir jau gan arī visādi piemēri. Viens no klientiem sev maksā algu par kadām 10 stundām mēnesī, tikko kā padzirdēja, ka būs pabalsti un slimības lapas, saka man prasīt, cik saņems
Es pati ceru, ka iztikšu bez valsts palīdzības. Trakākais, ka ap 10.martusamaksāju gan NĪN, gan IIN avansu, ko varētu atlikt uz labākiem laikiem