Sāksim ar to, ka auto (kā likums) ir pamatlīdzeklis.
Un to "nenoraksta" tā, kā Jūs jautājat.
Mana atbilde - vai nu konsultējieties klātienē pie profesionāla grāmatveža vai arī algojiet profesionālu grāmatvedi, kurš patiešām pārzina SDV grāmatvedības uzskaiti. Jo tā ir specifiska.
Pašlaik Jūsu priekšstats par to visu ir absolūti aplams.
Paldies par atbildi, Aivars007. Tā ir, ka manas zināšanas par šīm lietām ir ļoti ierobežotas, taču dzirdu, ka daudzi cilvēki auto pirkšanu (un uzturēšanu?) reģistrē pie izdevumiem
Tādā gadījumā varbūt varat ieteikt kādu grāmatvedi, kurš labi pārzina šīs tēmas?
Labu grāmatvežu tagad ir savairojies kā negrieztu suņu (нерезанных собак).
Piemēram, šajā forumā, sevišķi ceturtdienās - visu uzzīlēs, visu zinās labāk par citiem, uz visiem jautājumiem atradīs vienīgās pareizās atbildes.
Es pat daža laba vārdu varētu uzrakstīt, bet labāk izmantošu iespēju paklusēt.
Es pats ar SDV grāmatvedību esmu saistīts tikai pēdējos 15 gadus - nemācēšu neko daudz teikt. 15 gadi - tā jau nav nekāda pieredze! Te ir kaudze ar сама бухгалтер ar 15 dienu pieredzi, viņi visu zina daudz labāk.
Mēģiniet uzdot savu jautājumu parīt - ceturtdienās te pulcējas tie viedākie prāti, gan jau palīdzēs arī Jums.
Vienīgi, redziet, kas par štelli, kas var radīt sarežģījumus - Jūsu lokācija. Jenotsuns ir Austrumāzijas dzīvnieks, tas vēsturiski apdzīvo Ķīnas, Korejas, Japānas un Sibīrijas dienvidaustrumu teritorijas. A mēs, kā sacīt jāsaka, Latvijā mitināmies.
Bet... gaidiet ceturtdienu, moška viss atrisināsies pats no sevis.