Ir pašvaldības izdotie noteikumi, kurus mums atsūtīja-tu rakstīts viens teikums-kapitālsabiedrībai jāiesniedz budžets un jāseko līdzi tā izpildei un jāatskaitās par katru ceturksni.
Ok, nav problēmu var uztaisīt to budžetu.. Gribu saprast cik sīki nepieciešams, jo pašvaldība uz šo jautājumu man nevar atbildēt. Tā vietā atsūta entās pašvaldības budžeta tabulas ar visiem pašvaldības budžeta kodiem.
Sviests kaut kāds! Izveidoju savas tabulas, nedaudz pakoriģējot pašvaldības atsūtītās-man atmeta atpakaļ.
prasu vai pietiek tikai ar ieņēmumiem un izdevumiem?! Klusums no pašvaldības, neviens neko nezin.. Sajūta, ka šito liek darīt ķekša pēc..
Nav gan ķeksīša dēļ.
Ir likums par pašvaldību kapitāldaļu pārvaldīšanu.
https://likumi.lv/ta/id/269907-publiskas-personas-kapitala-dalu-un-kapitalsabiedribu-parvaldibas-likums
Man zināmā pašvaldībā vēl papildus ir domes apstiprināti kapitālsabiedrību uzraudzības noteikumi.
Arī šajā pašvaldībā "netiek galā" ar vienu savu kapitālsabiedrību - līdzīgi, kā Jūs rakstāt.
Iespējams, ka esat nomaskējusies tieši šīs pašvaldības kapitālsabiedrības pārstāve.
Bet varbūt arī nē. Neuztveriet personīgi, lūdzu.
... (izslēgts) ...
Protams, pašvaldības SIA ir jāatskaitās saviem īpašniekiem visādos veidos, kā to pašvaldība pieprasa. Tāpēc jau viņi ir īpašnieki. Papildus vēl - arī Valsts kontrole savās revīzijās pievēršas pašvaldību SIA pārvaldībai, ieguldījumu efektivitātei.
Pašvaldības SIA katru gadu ir jāiesniedz budžeta projekts, tas domē jāapstiprina. Tāpat kā Gada pārskats domē jāapstiprina.
Jāsatiekas Jums ar domes Finanšu daļas vadītāju vai ar galveno grāmatvedi. Šeit forumā nekādus citus padomus Jums sniegt nevar.