Tas process gan aizņēma ne vairāk kā 10 minūtes - vizīte Valsts kases KACā.
Manai nabaga klientei nebija eID kartes, bet lai dabūtu e-parakstu, nācās ar LVRTC sazināties n-tās reizes, kurjeri līgumus veda šurpu-turpu, pēc tam paraksta viedkarti. Protams, tas bija pavasarī, domaju, ka tagad, kad viss atkal ies attālināti, nebūs ātrāk.
Tajā procesā, ko Jūs aprakstāt, es neesmu ņēmis dalību. Jo esmu tā procesa pretinieks. Uzskatu, ka tas ir ļoti neveiksmīgs projekts, ļoti dārgs projekts, kurā kārtējo reizi izniekoti milzīgi līdzekļi. Un galvenais - ārkārtīgi ietilpīgs un neērts.
Bet... kā jau mūsu valstī - "otkati, otkati"... Cita izskaidrojuma nav.
Bija ērtāks rīks - eparaksts internetā. Nezināmu iemeslu dēļ to likvidēja. Neviens līdz šai dienai nav varējis paskaidrot, kāpēc tas tika likvidēts. Visi rausta plecus. Sākumā gan teica, ka tikšot atjaunots, tagad pat vairs nesola. Starp citu, tajā projektā tika gaišā dienas laikā arī nozagta nauda - visi avansā apmaksātie eparaksti, arī to abonēšana - visu to naudu vienkārši nozaga. Es lietas saucu īstajos vārdos. Jo neviens nav ieminējies par to, ka to naudu vajadzētu atdot. Mūsu valstī valdošie laikam visu tautai nozagto naudu domā paņemt līdzi kapā vai iztērēt dārgiem pieminekļiem - memoriāliem Meža kapos. Bet, kā zināms - zārkam kabatu nav. Pretīgi tas viss ir.