Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки
ОФОРМЛЕНИЕ ДОКУМЕНТА НА ПОСТАВКУ ТОВАРА К списку тем
Ответы (20)
Gan tematiskajās pārbaudēs, gan auditā VID to pieprasa. Lai pierādītu, ka darījums ir reāls.
Kur tas rakstīts, arī es ātrumā nepateikšu. Jāmeklē rakstos.
Ir pieprasījuši paskaidrojumus - ar kādu auto veda, kas iekrāva, kas izkrāva utt.
Skatās, kam tas auto pieder, vai tajā uzņēmumā šoferis tajā dienā strādāja utt.
Iespējams, ka tas ir saglabājies vēl no tiem laikiem, kad PPR bija VIDā jānopērk.
Kur tas rakstīts, arī es ātrumā nepateikšu. Jāmeklē rakstos.
Ir pieprasījuši paskaidrojumus - ar kādu auto veda, kas iekrāva, kas izkrāva utt.
Skatās, kam tas auto pieder, vai tajā uzņēmumā šoferis tajā dienā strādāja utt.
Iespējams, ka tas ir saglabājies vēl no tiem laikiem, kad PPR bija VIDā jānopērk.
Это было недавно, это было давно...
https://www.youtube.com/watch?v=BxwJR4AY_fY&ab_channel=Art
Antoška - vai Tu esi tik vecs, ka atceries šo dziesmu?
Antoška - vai Tu esi tik vecs, ka atceries šo dziesmu?
Даже не знал, что это на самом деле песня. Так, как поговорку использовал.
Izrādās - es tomēr zinu vairāk nekā Tu.
Tikai jautājums - kāpēc Tu apšaubi manas zināšanas - šeit un tālu tālu - aiz trejdeviņām jūrām...
Nešaubos itin ne mirkli, ka zināšanu būs pa vairāk, jo dzīves pieredzes pa vairāk. Dažreiz tikai vajag pastrīdēties, lai vēl labāka patiesība piedzimst.
https://www.google.lv/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiMibKpsc7tAhXP-yoKHYD-CSkQFjABegQIAhAC&url=https%3A%2F%2Fwww.vid.gov.lv%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2FUzzi%25C5%2586a%2520par%2520pre%25C4%258Du%2520pieg%25C4%2581des%2520dokumenta%2520rekviz%25C4%25ABtiem.doc&usg=AOvVaw1nedqJeoF0vVss2jLBZPjE
tas ir no Google
VID uzziņa no 29.07.2013.
Iesniedzējs lūdz sniegt uzziņu, vai preču piegādes dokumentos obligāti ir jānorāda informācija par pārvadātāju – transportlīdzekļa numurs, vadītāja vārds, uzvārds. Vai kāds no spēkā esošajiem normatīvajiem dokumentiem to paredz?
tas ir no Google
VID uzziņa no 29.07.2013.
Iesniedzējs lūdz sniegt uzziņu, vai preču piegādes dokumentos obligāti ir jānorāda informācija par pārvadātāju – transportlīdzekļa numurs, vadītāja vārds, uzvārds. Vai kāds no spēkā esošajiem normatīvajiem dokumentiem to paredz?
https://likumi.lv/ta/id/36720-autoparvadajumu-likums
8. pants. Kravas pārvadājuma līguma noslēgšana
(4) Rakstveida līguma noslēgšanai pielīdzināma pasūtījuma pieņemšana, izrakstot noteikta parauga preču pavadzīmi (turpmāk — pavadzīme).
9. pants. Pavadzīmes saturs
talāk lasiet likumā par pavadzīmes saturu
8. pants. Kravas pārvadājuma līguma noslēgšana
(4) Rakstveida līguma noslēgšanai pielīdzināma pasūtījuma pieņemšana, izrakstot noteikta parauga preču pavadzīmi (turpmāk — pavadzīme).
9. pants. Pavadzīmes saturs
talāk lasiet likumā par pavadzīmes saturu
Tas ir, ja preces piegāda starpnieks.
Vēl paliek preču piegāde ar pašu transportu un pašizvešana.
Bet arī tiem policisti ceļā var pieprasīt dokumentus, uz kuru pamata tiek pārvestas preces.
Nu un importam/eksportam atkal ir savas prasības.
Vēl paliek preču piegāde ar pašu transportu un pašizvešana.
Bet arī tiem policisti ceļā var pieprasīt dokumentus, uz kuru pamata tiek pārvestas preces.
Nu un importam/eksportam atkal ir savas prasības.
Много раз спрашивали, кто был охранником на воротах, какой склад, время работы склада, фура какого цвета была
Много раз спрашивали, кто был охранником на воротах, какой склад, время работы склада, фура какого цвета была
Oficiāli, rakstveidā VID jautā visu ko - piemēram, kur, kad un kā iepazināties ar sadarbības partneri?
Tas nav nekas jauns.
Ja viss notiek legāli un reāli, kāda problēma šīs ziņas pavadzīmē ierakstīt?
Oficiāli, rakstveidā VID jautā visu ko - piemēram, kur, kad un kā iepazināties ar sadarbības partneri?
Tas nav nekas jauns.
Ja viss notiek legāli un reāli, kāda problēma šīs ziņas pavadzīmē ierakstīt?
Это требование было в старых Правилах КМ про "жёлтые накдадные". VID может требовать, т.к. "третьей стороне должно быть предельно ясно".
Но я считаю, что лучше указывать и с точки зрения всех ранее указанных аргументов, и, например, для того, чтобы было что предьявить при "задержании" в пути.
Это требование было в старых Правилах КМ про "жёлтые накдадные".
Man tādas aizdomas bija. Vienīgi - es neesmu tik vecs kā Antoška - neatceros...
Это требование было в старых Правилах КМ про "жёлтые накдадные".
Un tur tas bija ietvērts tieši tāpēc, lai izpildītu autopārvadājumu likuma prasības
дата инвойса и дата штампика на смр. Правильно какую использовать при принятии документа учету??
Jelenaza 10.01.2021 12:19
9 сообщений на сайте
9 сообщений на сайте
дата инвойса и дата штампика на смр. Правильно какую использовать при принятии документа учету??
Обычно используют дату перехода права собственности. Но может в методике вашего прдеприятия прописано по-другому.
Tagad ir preču piegādes dokuments un uzrāda pavadzīmes numuru ko ved. Un preču saņēmējs parakstās. Tā ir Laaa... ir 2. dokumenti pavadzīme, un par preču saņemšanu .
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть