Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
izdevumu atzīšana
Labdien, kaut kā pavisam apjuku muļķīgā lietā.
Ja PN akts ir ar 2021. gada janvāra datumu, bet aktā norādīti 2020. gadā sniegti pakalpojumi (norādīts pakalpojumu sniegšanas laika intervāls), tie ir pagājušā gada vai šī gada izdevumi? SIA UIN vajadzībām.
Ответы (9)
Kad izrakstīts rēķins par pakalpojumu?
Rēķins mums ir izrakstīts reizē arī PN aktu - tagad janvārī. Arī rēķinā norādīts tas pats pakalpojumu sniegšanas periods (intervāls 2020. gadā).
Ja pakalpojums sniegts tikai 2020.gadā, varat grāmatot 2020.gada izdevumos, kredītā - Uzkrātās saistības.
Rēķina datumā (2021.g,janvārī) D saistības K 5310 (norēķini).
Tikai PVN gan pirms rēķina atskaitit nedrīkst.
varat grāmatot 2020.gadaizdevumos
Vai pastāv arī iespēja tos uzskatīt par 2021. gada izdevumiem? PVN uz šo darījumu neattiecas.
varat grāmatot 2020.gadaizdevumos
Vai pastāv arī iespēja tos uzskatīt par 2021. gada izdevumiem? PVN uz šo darījumu neattiecas.
Pastāv iespēja vispār neuzskaitīt. Ja pakalpojuma sniedzējs neprasa maksāt.
Es taču nezinu, cik Jums tas ir būtiski.
Ja būtiski - pareizi ir 2020, ja nebūtiski - varat arī 2021.
Mums būtu būtiski tādā ziņā, ka 2020. gadā mēs bijām MUN, bet 2021. gadā esam UIN maksātāji.
Summa nav maza.
Labprāt uzskatītu par 2021. gada izdevumiem, ja vien par to nevar piesieties,ka galīgi nepareizi.
Ā, bet es laikam neņēmu vērā jauno UIN maksāšanas kārtību. Līdz ar to laikam vairs nav būtiski.
Tā ir, ka gadiem ilgi dzīvo mikrouzņēmumā.
Сразу вспоминаю счета от LMT и тд. Принцип тот же.
Ā, bet es laikam neņēmu vērā jauno UIN maksāšanas kārtību. Līdz ar to laikam vairs nav būtiski.
Tā ir, ka gadiem ilgi dzīvo mikrouzņēmumā.
Tagad UIN maksā "no otra gala" - tikai par attiecīgiem izdevumiem un dividendēm.
Neviens Jums neko daudz piesieties nevar. Pašiem jāizlemj,.
Закрыть
Краткое описание нарушения