Ja Jūs pērkat kāpostus 10x mēnesī Rimi, tad katrs čeks ir atsevišķs darījums un es nesaprotu, par ko te vispār var būt strīds.
Jo virspusējāk uzraksta normatīvo aktu, jo vairāk interpretāciju. Un tomēr tas VAR BŪT viens darījums - savas SD apgāde ar kāpostiem, lai vienu kravu ar štovētiem kāpostiem pēc tam pārdot vienā gada tirgū.
Es gan tam negribēšu piekrist. Pieņemsim, ka es iepērku kāpostus, lai pārdotu gadatirgū (ignorēsim to, ka man izdevīgāk būtu iepirkt vairumā). Šodien es nopērku Rimi, rīt labāka cena Maksimā, pēc nedēļas Lidlā un vēl pēc tam tirgū. Pat ja es 4x aizeju uz Rimi, tas katrs ir atsevišķs darījums, jo es tikpat labi varēju aiziet uz citu veikalu, man nav līguma, kas visas šīs 4 reizes "apvienotu", lai to varētu nosaukt par vienu darījumu vairākās operācijās.
Pamatprincips ir viens. Viena pavadzīme - viens darījums, viens čeks - viens darījums. Ir izņēmumi, bet tie būs atsevišķi gadījumi. Ja man ir 10 Nestes čeki, tie ir 10 atsevišķi darījumi, jo tikpat labi es varēju iebraukt un uzpildīties Circle K. Un visbiežāk, ja es 10x uzpildos Nestē, man būs debetkarte, kas nemaz nebūs skaidras naudas darījums:)
Aizdevumi, dividendes, lielu summu samaksa skaidrā naudā - tur ir riski, tas ir jāpēta, bet ne jau jāsummē čeki no viena partnera.