Ja pavisam godīgi, tad es tos jaunos pārskatus neciešu un nesaprotu. Negribu apgalvot, ka vecie bija bez vainas - tur reizēm bija tādi brīnumi, ka no viena nodokļa noņemts vienā gadā, bet otrā nodoklī pieskaitīts vēl iepriekšējā.
Bet tagadējā sistēma, kur katrs cipars 2 vai 4 reizes atkārtojas, kaut kādos muļķīgos datumos utt
Piemēram, paskatos savu pašas IIN un VSAOI pārskatu (tātad tikai 2 nodokļi). Gribu saprast, vai ir "paņemts nost" IIN avanss. Jo ja avanss būs "paņemts", bet es to deklarācijā nenorādīšu, nāksies maksāt 2x.
Normāli (t.i. pārskatāmi) būtu tā - x reizes gadā maksāts, pārskatā redzam samaksas datumu. X reizes gadā aprēķināts (deklarēts) nodoklis, redzam maksāšanas termiņu. Papildus aprēķinātās soda naudas.
Man būtu jābūt (ja būtu kā pie cilvēkiem) piemēram 4 VSAOI deklarācijas, 1 IIN deklarācija, 7-8 veikti maksājumi, soda naudu nav, jo viss maksāts ar rezervi uz priekšu.
Rezultāts - vienā pārskatā (tajā, kas salīdzināšanas pārskats) - 32 rindiņas, jau pašā sākumā norādīts, ka man ir uz perioda sākumu parāds (bet 2020.gadavecajā pārskatā ir pārmaksa!).
Es nekad vēl neesmu jutusies tik nekompetenta, kā skatoties uz šo pārskatu. Nāksies maksāt par konsultāciju kādam, kas kaut ko saprot. Ko iesākt ar klientu pārskatiem, kam vairāk nodokļu, maksāts ar kavējumiem, laboti pārskati utt, tiešām nezinu.