Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

UIN deklarācija К списку тем

UIN deklarācija
Labdien! Ja debitoru parāds izveidots decembrī 2019.gadavai piemērojas tagad UIN šis punkts:1.apakšpunktā noteiktais 36 mēnešu periods tiek pagarināts līdz 60 mēnešiem. Minētais termiņš pārejas periodam tiek pagarināts ņemot vērā ekonomiskās nestabilitātes, kuru izraisījusi COVID -19 noteiktie ierobežojumi, ietekmi uz nodokļa maksātājiem. Vai tagad jāliek UIN deklarācijā, vai var vēl gaidīt līdz 60 mēnešiem?Debitors Lursoftā ir tikai izslēgts no PVN reģistra un liels parāds VIDam.
Inkat
Inkat 24.01.2023 09:56
184 сообщения на сайте

Ответы (1)

Ir noteikts pārejas laika nosacījums – debitora parādiem, kuriem izveidots uzkrājums līdz 2021.gada31.decembrim, periods nodokļu bāzes palielināšanai ir 60 mēneši no uzkrājuma izveidošanas dienas.[2]

Nodokļa maksātājam jānodrošina uzkrājuma izveidošanas izsekojamība katram debitora parādam, lai nodrošinātu 36 vai 60 mēnešu izsekojamību.

Katrs nodokļa maksātājs var patstāvīgi izlemt par to, kādas tieši darbības/pasākumus tas veiks un kādos termiņos, lai atgūtu nesamaksāto parāda summu. Piemēram, atgādina parāda samaksas datumus debitoram (rakstveidā, pa tālruni utt.), nosūta lūgumus, atgādinājumus vai brīdinājumus, kuros informē debitoru par nesamaksātajām parādu summām, vai citādi informē savus debitorus.
Linete
Linete 25.01.2023 18:54
2982 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.