Как минимум каждый должен зайти, пристегнуть налоговую книжку. Как люди должны это делать?
Tieši tā. Kā tik mēs nemokāmies jau tagad, gan ar algas nodokļu grāmatiņām, gan apgādājamo pievienošanu, gan čeku pievienošanu un beigu galā ar gada deklarācijām. Protams, es kā grāmatvede, kopā ar to darbinieku vai pensionāru (kaut vai saviem vecākiem), vai cilvēku, kurš zina, ka es to daru ikdienā, to izdarām. Cilvēki vispār nezin ne kur ieiet, ne ar ko ieiet, ne arī ko tur vispār darīt un ko atrast. Un ne jau tāpēc, ka viņi ir kaut kādi atpalikuši, bet tāpēc, ka viņi dara savus darbus un ikdienā neiet EDS. Labi ka vēl ir ibanka. Nu ja tagad vēl man būs jāsāk mācīt par eparakstu, tad paldies, lai iet uz vienoto apkalpošanas centru un dara. Neapskaužu.
Es personīgi nezinu nelegālos grāmatvežus, kas pilda valdes locekļu darbu, bet zinu vairākas fiziskās personas.
t.sk valdes locekļus, kas nepareizi vai nepilnīgi aizpilda gada deklarācijas un atkal nākas kopīgi meklēt kļūdas.
Es uzskatu, ka nevajag būt augstprātīgiem un viszinošiem, un spriest, kas ko ietekmēs un kas neietekmēs.