Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Бухгалтерская отчетность, СГД - взаимоотношения, информация, аудит

Штраф за некупленную виньетку и uien К списку тем

Штраф за некупленную виньетку и uien
Заплатили штраф за не купленную виньетку, поставили D 8260 k 2620

Вроде штрафы заплаченные с гос структуры и гос бюджеты, не надо показывать в uien и еще раз платить налог с суммы штрафа? Кто-то сталкивался с с такой ситуацией
Leilaa
Leilaa 10.01.2024 20:25
43 сообщения на сайте

Ответы (4)

Bija diskusija nesen, pameklējiet tepat. UIN nav jāmaksā, ja nav konkrēts "vainīgais" darbinieks par sodu. Tā kā šis sods ir par to, ka konkrēts darbinieks pārkāpa noteikumus un uzbrauca uz autoceļa, uz kura nedrīkstēja uzbraukt, tad vai nu sods jāietur no darbinieka algas vai jānomaksā UIN, ja sods no darbinieka algas nav ieturēts.
_susurs_
_susurs_ 10.01.2024 20:36
839 сообщений на сайте
Где то был и запрос в сам VID, нужно поискать.
Otkat
Otkat 10.01.2024 23:43
1261 сообщение на сайте
У нас тоже был запрос в ВИД. Платить не надо.
Ahhha
Ahhha 11.01.2024 08:25
153 сообщения на сайте
[copy - paste]

Tomēr, kā norādīts Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājas lapā publiskotajā 2018.gada1.novembra uzziņā Nr.30.1-8.7/274225, neatkarīgi no tā, kurai personai ir izrakstīts rēķins par ceļu satiksmes pārkāpumu (uzņēmumam vai tā darbiniekam), ja šā pārkāpuma izdarīšanā ir vainojama konkrēta fiziska persona, uzņēmumam ir jāiekļauj ar UIN apliekamajā bāzē samaksātās soda naudas, kuras netiek atprasītas no vainīgās fiziskās personas. Līdz ar to administratīvie sodi par ātruma pārsniegumu un soda nauda par laicīgi neapmaksātu maksas ceļu izmantošanu uzskatāmi par izdevumiem, kas nav saistīti ar saimnieciskās darbības nodrošināšanu, ja tos neatprasa no vainīgās personas, kas faktiski izdarīja pārkāpumu, neievērojot attiecīgās valsts ceļu satiksmes noteikumus.

Ievērojot VID uzziņā norādīto, arī uzņēmumam piemērotais naudas sods par valsts autoceļa posma lietošanu bez autoceļu lietošanas nodevas samaksas būtu uzskatāms par izdevumu, kas nav saistīts ar saimniecisko darbību, un līdz ar to iekļaujams ar UIN apliekamajā bāzē.

(...)

Līdz ar to ieteiktu uzņēmumam tomēr griezties VID un lūgt uzziņu par UIN normu piemērošanu tieši konkrētajā tiesiskajā situācijā. Iespējams VID viedoklis par uzņēmumam uzlikto administratīvo sodu būs labvēlīgāks nekā par 2018.gada1.novembrī uzziņā Nr.30.1-8.7/274225 minēto soda naudu par laicīgi neapmaksātu maksas ceļu izmantošanu.
_susurs_
_susurs_ 11.01.2024 13:27
839 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.