Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

PVN precei no ES К списку тем

PVN precei no ES
Labdien,

sekojoša situācija- saņemta prece (lampas) no Itālijas ar visu PVN un apmaksāts. vadītājs saka, ka nekādu PVN atpakaļ neprasīs, un šādā gadījumā es nevaru uzrādīt reverso PVN.
Tātad es vispār neuzrādu PVN deklarācijā minēto darījumu?
Buce
Buce 14.01.2024 18:26
49 сообщений на сайте

Ответы (5)

Kāpēc neprasīs?
Ant_lv
Ant_lv 14.01.2024 19:19
3556 сообщений на сайте
Saka , ka negribot un nevajagot nekādu reverso PVN
Buce
Buce 14.01.2024 19:44
49 сообщений на сайте
Reversais PVN nav nekāda izvēles norma likumā - tā ir obligāta prasība.
Ja nav tiesību atskaitīt priekšnodokli par šo darījumu, tad reverso PVN uzrāda tikai kā aprēķināto PVN un nomaksā budžetā.
_susurs_
_susurs_ 15.01.2024 07:41
862 сообщения на сайте
Reversais PVN nav nekāda izvēles norma likumā - tā ir obligāta prasība.
Ja nav tiesību atskaitīt priekšnodokli par šo darījumu, tad reverso PVN uzrāda tikai kā aprēķināto PVN un nomaksā budžetā.
_susurs_ 15.01.2024 07:41
Es neribēšu piekrist. PVN ir jānomaksā kādā no dalībvalstīm. Tas ir nomaksāts Itālijā.

Reverso PVN ir tiesības piemērot tad, ja rēķinā tas ir norādīts (piem. reverse charge vai atsauce uz likuma pantu vai direktīvu). Ja Itālijas rēķinā ir vietējais PVN, tas nozīmē, ka kāda valsts šo PVN ir saņēmusi.
LV uzņēmumam ir tiesības pieprasīt šo PVN atpakaļ no Itālijas. Var arī neprasīt, ja negribas ar to nodarboties (bet tas nav nekas mega sarežģīts).

Ar LV PVN deklarāciju šim darījumam nav nekāda sakara. Kas - jūsu uzņēmumi nekad neko nepērk ES dalībvalstīs ar vietējo PVN?
Ilzex
Ilzex 15.01.2024 11:09
2685 сообщений на сайте
Sorry, nepamanīju, ka PVN jau nomaksāts. Jā, Ilzei tad taisnība, PVN vēlreiz nav jāmaksā.
_susurs_
_susurs_ 15.01.2024 13:17
862 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.