Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Бухгалтерская отчетность, СГД - взаимоотношения, информация, аудит
увольнение в декрете К списку тем
Ответы (16)
41 код - ставится дата выхода на работу.
А если не вышел и тут же уволился.
Например, последний день трудовых отношений и есть последний день декрета.
Как тогда быть с 41 и 21 кодами?
Предпалагаю, что только 21 код идет...
А если не вышел и тут же уволился.
Например, последний день трудовых отношений и есть последний день декрета.
Как тогда быть с 41 и 21 кодами?
Предпалагаю, что только 21 код идет...
Uzsāka darbu kods 41 , pagaida kamēr atskaiti pieņem EDS un iesniedz otru atskaiti atbrīvota kods 21.
41- Datums, kurā darba ņēmējs vai mikrouzņēmuma darbinieks ir sācis darbu pēc bērna kopšanas atvaļinājuma vai pēc atvaļinājuma bez darba algas saglab-т.е. дата, с которой работник НАЧАЛ работаь. А он у вас не начал работать, а уволился. По логике, нужно сдавать сразу 21-код (ну или какой там Вам нужен). Но с другой стороны, какая логика в нашем законодательстве? Её там отродясь не было.. Я бы позвонила в ВИД и уточнила.
Я сдавала одновременно две строчки в отчете с 21 и 41 кодом. Может человек будет получать пособие в другом месте ? Мне нравится закрывать 40/41; 50/51 и т.д.
Par šo konkrēto jautājumu, jā es arī iesniedzu 41 kodu un tad 21 kodu.
Bet man ir paralēls jautājums. Atbrīvojot no darba pēc bērnu kopšanas atvaļinājuma ir izmaksājama kompensācija par neizmantoto atvaļinājumu, VID man apliecināja, ka šajā gadījumā aprēķinam ir piemērojams atvieglojums par apgādājamajiem, bet nekur nevaru atrast aprēķina formulu šim atvieglojuma piemērojumam. Es saprotu, ja darbinieks strādā, tad rēķina proporciju pēc "strādājamām" dienām, bet šajā gadījuma ir BKA un atbrīvojums????
Bet man ir paralēls jautājums. Atbrīvojot no darba pēc bērnu kopšanas atvaļinājuma ir izmaksājama kompensācija par neizmantoto atvaļinājumu, VID man apliecināja, ka šajā gadījumā aprēķinam ir piemērojams atvieglojums par apgādājamajiem, bet nekur nevaru atrast aprēķina formulu šim atvieglojuma piemērojumam. Es saprotu, ja darbinieks strādā, tad rēķina proporciju pēc "strādājamām" dienām, bet šajā gadījuma ir BKA un atbrīvojums????
Atvieglojums pienākas par to gada daļu, kamēr bija darba attiecībās, varēja tikt piemērots un netika.
Atbīvojot kods 41 un 21 .Protams piemēro neapliekamo kas ir redzams EDS (faktiski par 1 dienu)
Kāpēc 1 dienu? Vai tas ir kaut kur ierakstīts?
Manā gadījumā nav nostrādāta neviena diena pēc BKA un atbrīvošanas
Atvieglojums pienākas par to gada daļu, kamēr bija darba attiecībās, varēja tikt piemērots un netika.
Vai tas ir kaut kur rakstīts? Vai varbūt ir kāda metodika, kuru es nevaru atrast?
Atbīvojot kods 41 un 21 .Protams piemēro neapliekamo kas ir redzams EDS (faktiski par 1 dienu)
Kāpēc 1 dienu? Vai tas ir kaut kur ierakstīts?
Manā gadījumā nav nostrādāta neviena diena pēc BKA un atbrīvošanas
Ja nebija neviena darba diena un tikai kompensācija, tad arī nekādi atvieglojumi netiek piemēroti. Tieši tas pats notiek, kad ir ilgstoši slimības lapa, kas netiek aizvērta, bet tajā pat laikā notiek atbrīvošana.
Viss saskaņā ar EDS tabulu, periods - tekošais mēnesis,līdz atbrīvošanas dienai.
Arī dēr. Tieši tas pats notiek, kad ir ilgstoši slimības lapa, kas netiek aizvērta, bet tajā pat laikā notiek atbrīvošana.
Nav tas pats, jo slimības pabalsts ir ar IIN apliekams, bet BKA laikā saņemtie pabalsti - nav.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть