Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Telpu noma no privātpersonas un IIN
Labdien!
Jautājums, uzņēmums nomā telpas no privātpersons, kura līgumā norādījusi :. Nomnieks ir informēts, ka Iznomātājs, izmantojot likuma “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” 11. pantā noteiktās tiesības, nav reģistrējies Valsts ieņēmumu dienestā kā saimnieciskās darbības veicējs, līdz ar to, aprēķinot iedzīvotāju ienākuma nodokli, ienākumam no Telpu nomas tiks piemērota 10% (desmit procentu) likme. PUSES vienojas, ka Nomnieks kā ienākuma izmaksātājs šos 10% ieturēs no Nomas maksas un iemaksās valsts budžetā.
Drošības labad, tā kā nav bijusi saskarsme ar šādu jautājumu, uzdevu jautājumu VID, atbilde bija, ka piemērot 10% var tikai, ja ir reģistrēta saimnieciskā darbība un man par to ir jāpārliecinās, savādāk jāpiemēro 23%.
Lūdzu palīdziet! Lasu likumus, bet skaidrāk nepaliek.
Все наоборот! В ВИДе опять неграмотные сидят
Это называется Paziņotā (nereģistrētā) saimnieciskā darbība. Но договор обязательно должен быть зарегистрирован в ЭДСе.
Paldies!
Kā es, kā nomnieks varu būt pārliecināts, ka viņš šo līgumu reģistrē?
P.s. Laikam VID-am labāk neko neprasīt, tikai putru galvā man izveidoja.
Laikam VID-am labāk neko neprasīt, tikai putru galvā man izveidoja.
Nav tik traki.
Paziņotā saimnieciskā darbība (reģistrētie līgumi) ir redzami VID publiskojamā datu bāzē, ievadiet personas datus un parādīs kas ir reģistrēts vai nav.
Paldies, visiem!
Visu atradu, viss skaidrs!
Labi, ka ir kur pajautāt.