Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Neprecīza avansa apmaksa К списку тем

Neprecīza avansa apmaksa
Sveiki!

Ir tāda situācija - klients, maksādams avansu (pirms pusgada), samaksājis par 10 centiem mazāk,
Tagad, rakstot gala rēķinu, fakts ir piefiksēts, un gala rēķins tiek izrakstīts par faktisko atlikumu (attiecīgi 10 centi vairāk).

Man nav līdz galam skaidrs, ko darīt ar PVN. Avansa rēķinā bija skaidri norādīta PVN summa - vai var uzskatīt, ka tā summa ir apmaksāta un nenomaksātie 10 centi attiecas tikai uz pamatsummu, vai tomēr jālabo deklarācija un jāizrēķina, kāds būtu PVN, izejot no faktiski samaksātās summas?

Kā būtu pareizāk darīt, lai izvairītos no nesakritībām via problēmām gan savas, gan klienta puses deklarācijās?
Zhavoronoks
Zhavoronoks 14.11.2024 10:32
375 сообщений на сайте

Ответы (5)

Да забейте вы на эти 10 центов. Они точно никого не волнуют.
Albina
Albina 14.11.2024 10:45
64739 сообщений на сайте
Nav nekādas starpības uz kādu summu bija izrakstīts avansa rēķins, jo viņam nav grāmatojumu. PVN-u aprēķina par saņemto avansa summu. Galīgo rēķinu izrakstat uz "pareizo" summu, ieskaitat avansu un tad paliks parāds (tie 10 centi),kuru debitors varēs piemaksāt.
Sletla
Sletla 14.11.2024 10:49
13525 сообщений на сайте
Bet tad man būtu jālabo deklarācijā avanss? Jo es arī nepamanīju, ka samaksāts mazāk, deklarēju saņemto maksājumu it kā būtu pilna summa.
Zhavoronoks
Zhavoronoks 14.11.2024 10:55
375 сообщений на сайте
Jo es arī nepamanīju, ka samaksāts mazāk, deklarēju saņemto
Zhavoronoks 14.11.2024 10:55
A kā Jums banka sakrīta?
Sletla
Sletla 14.11.2024 11:08
13525 сообщений на сайте
Bet tad man būtu jālabo deklarācijā avanss? J
Jā. Vai nu labojiet, vai kā uzrakstija Albīna- забейте!
Sletla
Sletla 14.11.2024 11:09
13525 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.