Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Система электронного декларирования (EDS)
Сдача деклараций за работников. К списку тем
Ответы (25)
Самозанятое лицо само подключается и подаёт декларацию, срок: с 1 марта до конца мая.
Предприятие подаёт данные о выплатах физическим лицам по кодам выплат до 1 февраля.
Предприятие подаёт данные о выплатах физическим лицам по кодам выплат до 1 февраля.
Ну необязательно само. Оно самозанятое может запросто уполномочить другое лицо за него заполнить декларацию и вообще вполне официально дать доступ в свой ЭДС. Только последствия все понимают? Точно?
самозанятое может запросто уполномочить другое лицо
И подпись под декларацией будет стоять чья? Уполномоченного или самозанятого?
Всех с Рождеством и Новым годом ! Наверное для всех затертая тема: нужно сдать отчёты за сотрудников, которые у нас являются самозанятыми лицами. Подскажите,пожалуйста, как мне подключить себя в их EDS. Пока не было опыта. Заранее благодарю.
О каком отчете идет речь ?
И подпись под декларацией будет стоять чья? Уполномоченного или самозанятого?
Уполномоченного разумеется.
Доверенность на Вас от лица налогоплательщика через ЭДС подать. Но без ЭДС самозанятого Вы не сможете подать все равно, только подготовить отчет.
Ja lietotājs pārstāv fizisku personu, dokumentus būs iespējams parakstīt tikai tad, ja lietotājs pēc VID datiem ir fiziskās personas pilnvarotā persona vai pati fiziskā persona
Вы должны стать fiziskās personas pilnvarotā persona. Если ничего не поменялось, то для этого физическое лицо должно написать доверенность, как и обычное СИА для доступа в ЭДС. Идеально подписать доверенность электронной подписью, раньше проходило и простая подпись.
Вы должны стать fiziskās personas pilnvarotā persona. Если ничего не поменялось, то для этого физическое лицо должно написать доверенность, как и обычное СИА для доступа в ЭДС. Идеально подписать доверенность электронной подписью, раньше проходило и простая подпись.
EDS ir lietotājs un ir paraksttiesīgā persona. Ja lietotājs nav paraksttiesīga persona, tad lietotājs var sagatavot deklarācijas, bet nevar tās iesniegt.
Lietotājs var būt jebkurš, paraksttiesīgā persona fiziskās personas gadījumā var būt pati šī fiziskā persona vai viņas pilnvarotā persona.
Lietotāju EDS var vienkārši pievienot sadaļā "lietotāji" - piemēram, es varu ieiet savā EDS un sadaļā "lietotāji" norādīt jebkuru personu, kurai ir personas kods. Šī persona tiks klāt manam EDS, varēs sagatavot manas atskaites, bet nevarēs tās iesniegt.
Ja fiziskā persona grib, lai grāmatvedis arī viņa vietā ne tikai sagatavo, bet arī iesniedz atskaites, tad ir nepieciešama pilnvara. Pilnvaru no fiziskām personām VID pieņem tikai notariāli apstiprinātu.
Lietotājs var būt jebkurš, paraksttiesīgā persona fiziskās personas gadījumā var būt pati šī fiziskā persona vai viņas pilnvarotā persona.
Lietotāju EDS var vienkārši pievienot sadaļā "lietotāji" - piemēram, es varu ieiet savā EDS un sadaļā "lietotāji" norādīt jebkuru personu, kurai ir personas kods. Šī persona tiks klāt manam EDS, varēs sagatavot manas atskaites, bet nevarēs tās iesniegt.
Ja fiziskā persona grib, lai grāmatvedis arī viņa vietā ne tikai sagatavo, bet arī iesniedz atskaites, tad ir nepieciešama pilnvara. Pilnvaru no fiziskām personām VID pieņem tikai notariāli apstiprinātu.
Pilnvaru no fiziskām personām VID pieņem tikai notariāli apstiprinātu.
Pat vēstuli no EDS neņem? Ar ko pamato?
Neņēma. Sūtīja caur EDS ar elektronisko parakstu. Neatceros vairs ar ko pamatoja, nav man vairs pieejas tam klientam un VID atbildei.
Es saviem pašnodarbinātajiem izstāstīju, kā mani pievienot caur "lietotāji un tiesības". Es visu sagatavoju, viņi paši ieiet un iesniedz.
Bet tie man lielākoties ir juristi vai IT speciālisti. Bet ir arī viens dārznieks/sētnieks, viņš arī iesniedz pats. Tā ka mūsdienās tā vairs nav nekāda raķešu zinātne. Priekš kam man pilnvaras un liekas galvassāpes...
Bet tie man lielākoties ir juristi vai IT speciālisti. Bet ir arī viens dārznieks/sētnieks, viņš arī iesniedz pats. Tā ka mūsdienās tā vairs nav nekāda raķešu zinātne. Priekš kam man pilnvaras un liekas galvassāpes...
Priekš kam man pilnvaras un liekas galvassāpes...
kad pats iesniedz, vairs nevarēs problēmu gadījumā pateikt, ka nezināja, ko tur pilnvarota persona par viņu sarakstīja, kaut arī ziepes sataisījis pats.
Neņēma. Sūtīja caur EDS ar elektronisko parakstu. Neatceros vairs ar ko pamatoja, nav man vairs pieejas tam klientam un VID atbildei.
У меня налоговая приняла доверенность. Как бухгатер могу только заходить в ЭДС, все видеть, подгатавливать отчеты, но подавать только сам самозанятый может. Либо тогда нотариальная доверенность должна быть.
Уже была целая тема на доверенности и доступ в ЭДС
Es saviem pašnodarbinātajiem izstāstīju, kā mani pievienot caur "lietotāji un tiesības". Es visu sagatavoju, viņi paši ieiet un iesniedz.
Но в ЭДСе видно кто готовил документ. И могут быть вопросы
Но в ЭДСе видно кто готовил документ. И могут быть вопросы
Lai jautā - nezinu kā citiem, man ir līgumi ar visiem klientiem. Es piemēram šādu praksi piekopju arī gadījumos, kad klients ir "riskants" - atskaites sagatavoju, bet lieku pašam klientam iet iekšā iesniegt. Jo ir bijusi pieredze, kad klients audita laikā paziņoja, ka viņš nav redzējis tādus dokumentus, ko es kā grāmatvedis esmu VID nodeklarējusi uzņēmumam priekšnodoklī. Es pati to esot tos dokumentus uztaisījusi un nabadziņu iegāzusi valsts priekšā. Būtu smieklīgi, ja nebūtu bijis traģiski.
Если я правильно понимаю из вопроса, то здесь речь не о клиентах, а о работниках предприятия, которых "оптимизировали" и вместо трудовых договоров у них договора подряда. В таких случаях обычно обещают, что все отчеты за них сдадут. Вопрос в том, чем все это может закончится для самого предприятия, работников, которые и не работники и бухгалтера, чья фамилия будет во всех отчетах, особенно, если сам бух с трудовым договором и унего нет лицензии и договоров на оказание услуг со всеми самозанятыми.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть