Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Nerezidenta ienaakumi naturaalo veertibu veidaa К списку тем
Nerezidenta ienaakumi naturaalo veertibu veidaa
SIA direktors ir nerezidents. Vins nav darba tiesiskaas attieciibaas ar SIA, tikai veic Soc.iemaksasno 80Ls.
Ir skaidrs, ka vinam apmaksaatais viesniicas reekins ir nerezidenta ienaakums, par kuru sabiedriibai ir jaasamaksaa arii IIN.
1. Vai IIN ir jaamaksaa arii par benziinu (sabiedribai ir sava mashiina), kuru mineetais direktors izmantojis braucieniem tiekoties ar klientiem u.c.?
2. Ja SIA nopirkusi shim direktoram vaardniicas, vai arii tas ir nerezidenta ienaakums?
3. Vai par visiem shiem maksaajumiem, par kuriem jaamaksaa IIN, jaamaksaa arii soc.nodoklis
Paldies par palidziibu jau ieprieksh.
Ответы (6)
1. Нет, потому как бензин он тратит на нужды фирмы, а не на свои личные.
2. Думаю что словари Вы можете списать на хоз.расходы (только не признавайтесь, что купили лично ему, а купили, для нужд фирмы чтобы вести переписку с партнерами).
3. Нет.
Paldies Amuil par atbildi!
Bet man vel sekojoss jautaajums:
1. Vai shim direktoram ir jaaraksta riikojums par viesniicas reekina apmaksu? Ja jaa, kas tajaa jaaraksta un vai riikojumaa jaauzsver, ka taa nav atliidziiba par darbu? Jeb tas taapat ir skaidrs?
2. Darba atliidziiba tiek noteikta darba liigumos. Ja direktoram nav darba liiguma, ar kaadu dokumentu darba atliidziibu nosaka vinam?
Ясно и так если он не состоит в трудовых отношениях, то и выплат, связанных с ними быть не может.
Но все равно объектом соц.платежей является и вознаграждение члену правления, так же как и работнику. Так что если оплачиваете проживание даже если не установлено вознаграждение деньгами, то соцналогом все равно надо облагать.
Jo dziljaak mezaa, jo vairaak malkas...:) Es shodien apzvaniiju vairaakas VID nodalas. neviens nevareeja atbildeet, visi ieteica griesties galvenajaa nodoklu paarvaldee. Tur man atbildeeja - Soc.nod nav jaamaksaa, jo nav darba liiguma. Ja buutu tas, tad buutu jaamaksaa.
Laikam vajadzees pieprasiit no viniem rakstisku atbildi un taa arii riikoties.
А мне тоже кажется, что соц.платежи за оплату проживания вносить не надо. Но утверждать не буду. Майя, может ссылочку дадите, на основании чего нужно вносить. А?
На основании закона "О соцстрахе" ст. 14 ч.11 "объектом обязательных взносов директора, не состоящего в трудовых отношениях ... является установленное ему вознаграждение."
А если ему оплачивается жилье, да еще признается это доходом, с которого удерживается налог, то что это как не вознаграждение в натуре.
Хотя если ответят, что не надо, то хорошо.
Закрыть
Краткое описание нарушения