Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство
Nodokļu grāmatiņa К списку тем
Iesaaceeja 03.12.2004 16:35
161 сообщение на сайте
161 сообщение на сайте
Ответы (10)
skatoties kādas izmaiņas, ja teiksim uzvārda maiņu, tad var arī grāmatvedis manuprāt ierakstīt, pamatojoties uz laulības apliecību sēriju, numuru... Bet labāk jau lai darbinieks aiziet uz VID un tur lai veic izmaiņas.
Darbiniecei apgādājamais vairs nav apgādājamai, tādas tās izmaiņas. Es jau iedevu lai aiznes uz VID, bet atnesa atpakaļ un skatos ka nekas nav, laikam nav aizgājusi nemaz uz VID. Bet man saka ka nepareizi rēķinu algu, jo viņai 1 apgādāmais mazāk, nu tad tāpēc domāju vai sūtīt vēlreiz uz VID vai pati varu ierakstīt tās izmaiņas. Jo bez izmaiņām nodokļu grāmatiņā es taču nesākšu rēķināt savādāk algu, tikai tāpēc ka man mutiski pasaka ka vairāk nav atvieglojums.
Iesaaceeja 03.12.2004 16:40
161 сообщение на сайте
161 сообщение на сайте
Подобные изменения вносит СГД, а не бухгалтерия.
Xan 03.12.2004 18:06
4878 сообщений на сайте
4878 сообщений на сайте
Paņemiet to nodokļu grāmatiņu un kā darba devēja grāmatvede aizejiet uz VID un pajautājiet vai ir iesniegums par šādām izmaiņām, jo tev mutiski sakot, ka ir. Ja ir, tad lai VID darbinieki arī ieraksta.
Vai tai darbiniecei ir jāraksta iesniegums VIDam? Uz kāda pamata vispār tur tās izmaiņas veic. Man jau tā darbiniece tāda neko nezinoša un nedzīvo tuvu VIDam, tāpēc gribētu zināt kas viņai jāņem līdz? Viņas dēls sāka strādāt, agrāk bija apgādājams. Varbūt kādu izziņu no darba vietas tā dēla vajag? Jeb neko nevajag, tikai apliecināt ka ir tās izmaiņas? Un tās izmaiņas jau nerakstīs ar atpakaļejošu datumu, bet jau mēnesi ir izmaiņas. Tagad atkal jārēķina alga, nezinu kā rīkoties,
Iesaaceeja 03.12.2004 21:53
161 сообщение на сайте
161 сообщение на сайте
обычно в Виде не спрашивают справки- у них в базе данных все есть- если сын работает- Вы просите снять(данные с места его работы должны поступить) и наоборот. У меня дети лето работали- я снимала, а с 1 сент- пошла- их снова вписали.
Uzzi 03.12.2004 22:05
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
а если новый apgādājamais -свидет о рождении, или- иззиню из биржи просят.
Uzzi 03.12.2004 22:07
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Vai es nevarētu aiziet uz VID, vai obligāti jāiet nodokļu grāmatiņas īpašniecei? Tā man būtu ērtāk un ātrāk.
Iesaaceeja 03.12.2004 23:53
161 сообщение на сайте
161 сообщение на сайте
varat mēģināt aiziet, lai darbiniece ar savu roku uzraksta iesniegumu VIDam, lai noņem no apgādājamiem viņas dēlu Vārds, Uzvārds, personas kods, sakarā ar to, ka viņš sācis strādāt no tāda datuma. Par to, ka aiziesiet neviens Jums pa galvu nesitīs. Ja nepieņems, tad nepieņems, tad aizsūtīsiet ar to iesniegumu pašu darbinieci.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть