Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Rīkojums un pilnvara К списку тем

Rīkojums un pilnvara
Darbinieks ņem preci veikalā (uzņēmuma vajadzībām),par ko samaksā skaidrā naudā.Grāmatvedībā viņam naudu izsniedz,bet kādi dokumenti jānoformē?-rīkojums,pilnvara,...kas vēl?Un kas jāraksta tajos dokumentos?

Jau iepriekš pateicos!
Puuka
Puuka 09.12.2004 09:58
46 сообщений на сайте

Ответы (8)

darbinieks ir kā avansu norēķinu persona? Ja tā, tad darbinieks par preci paņem attiecīgos dokumentus un ar avansa norēķinu atskaitās grāmatvedībā par izlietotiem līdzekļiem, ko viņam piešķīra.
Cleo
Cleo 09.12.2004 10:16
19234 сообщения на сайте
Tur jau tā lieta,ka darbinieks jau ir nopircis to preci,bet tikai pēc tam sāk domāt,kādus dokumentus vajadzēja noformēt,lai viņš vispār drīkst kaut ko pirkt!

Tad jau man vajag viņu "noformēt" kā avansu norēķinu personu?!Kā to dara?Kādi dok.nepieciešami?

Atvainojos,ka vatrbūt sanāk tāds stulbs jautājums,bet ...kā lai savādāk mācās:))
Puuka
Puuka 09.12.2004 11:15
46 сообщений на сайте
Vispār jau manuprāt nekādi īpaši dokumenti nav vajadzīgi, varbūt vienīgi direktora rīkojums, ka darbinieks, amats Vārds Uzvārds, personas kods uzņēmumā ir avansa norēķinu persona, kas ir tiesīga ar direktora rakstisku rīkojumu saņemt no uzņēmuma kases naudu saimniecisko darījumu kārtošanai uzņēmuma interesēs par to iesniedzot grāmatvedībā avansa norēķina pārskatu par katru mēnesi līdz noteiktam datumam.
Cleo
Cleo 09.12.2004 11:31
19234 сообщения на сайте
Paldies,Cleo!Man te mēģināja "iestāstīt",ka vajadzīga arī pilnvara,lai var izņemt to preci.Manuprāt jau arī pietiek ar to rīkojumu.

Jauku dienu:))
Puuka
Puuka 09.12.2004 13:47
46 сообщений на сайте
Pilnvara parasti ir vajadzīga, kad par preci tiek samaksāts ar pārskaitījumu, un darbinieks tikai izņem preci no pārdevēja. Ja darbinieks pats maksā skaidrā naudā, tad pilnvara nav vajadzīga.
Martinas
Martinas 09.12.2004 19:07
38532 сообщения на сайте
Paldies,Martinas arī Jums!Ievedāt man kaut kādu skaidrību šajā jautājumā.

Jauku dienu:)))
Puuka
Puuka 10.12.2004 09:17
46 сообщений на сайте
Вообще-то в методике должен быть описан порядок расчетов с подотчетными лицами. Распоряжение - о том, какие конкретно люди имеют право получать деньги и в какие сроки должны отчитаться.
Irinaav
Irinaav 10.12.2004 18:57
1011 сообщений на сайте
un katreiz, kad mainās darbinieki (aiziet no darba)- avansa norēķinu personas - tiek pārrakstīts nolikums par norēķinu kārtību ar avansa personām? Manuprāt nolikumā ir pati kārtība kā tas notiek, bet vārdi uzvrādi figurē rīkojumos. Bet varbūt es kļūdos un visi taisa grozījumus metodikā. Nez, personīgi es tā nedaru, ar rīkojumu noteikta ir avansa norēķinu persona, ja persona no darba aiziet, attiecīgi ar citu rīkojumu tiek noteikta jaunā avansa norēķinu persona.
Cleo
Cleo 10.12.2004 22:10
19234 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.