Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Kokmateriālu PVN
Es grāmatoju kokmateriālu PVN kopš 1.maijašādi:
D57211 K5311
D5311 K57211
Tikai neatceros, vai tas bija kādā metodikā noteikts, vai grāmatveži to paši izsecināja.
Tagad darbā Padomju laika grāmatvedis man grib iestāstīt ka kokm PVN jālaiž obligāti caur kontu 2311, jo kokmateriālu metodikā nekas nav mainījies.
Vai tiesa? Kā lai viņam pamato, ka var nesarežģīt dzīvi???? Vai ir kaut kāda metodika par kokmateriālu uzskaiti un grāmatojumiem?
Ответы (4)
Есть такая методичка СГД. Только номеров счетов там сейчас нет. Одни названия. Откройте и посмотрите.
Man arī šķiet, ka Padomju laika grāmatvedim ir taisnība :http://www.vid.gov.lv/5likumi/vc.asp?source=8Piev/_koki2001metodika_.html&KId=8 :
Apliekamās personas PVN iegrāmatošanai darījumos ar kokmateriāliem grāmatvedībā lieto šādus kontus:
4.1. kontu grupas “Debitori” kontu “Pievienotās vērtības nodoklis darījumos ar kokmateriāliem”;
4.2. kontu grupas “Kreditori” kontu “Norēķini par pievienotās vērtības nodokli darījumos ar kokmateriāliem”.
"Debitoros"varētu būt konts 23111, "kreditoros" konts 57211.
Paldies! jau biju sameklējusi un izlasījusi metodiku. Patiešām viņam taisnība. Kā jūs domājat, vai var izveidot savu metodiku un izdarīt grāmatojumus tā kā darīju līdz šim. Vai tomēr VID metodika "stiprāka"? Nesaprotu, kāpēc jātaisa bezjēdzīga birokrātija ar koku PVN....:(((
Droši vien, VID metodika ir "stiprāka".
Закрыть
Краткое описание нарушения