Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Разные неклассифицированные вопросы

prakse К списку тем

prakse
Esmu jauniņā! Palīdziet lūdzu kā un ko! Nesen noklausījos īsu ieskatu šai jomā, bet prakses nekādas. Gribētu no sākuma saprast visu darāmo bez programmas palīdzības: kadi kontējumi /saņemti rēķini:tel, internets,par preci,kura nav piegādāta,telpu īres/ - iepriekšminētie apmaksāti, + PPR par piegādāto preci (jau apmaksāts)- nekas konkrēts, tāpat tikai

Piedodiet, ka "blondīnes" jautājums!
Pate
Pate 15.12.2004 12:43
5 сообщений на сайте

Ответы (13)

Ну, батенька, бухгалтерии на форуме с 0 не научишься, сходите для начала хотя бы на курсы.
Xan
Xan 15.12.2004 12:48
4878 сообщений на сайте
???????????????????????????Paldies par palīdzību!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tomēr ceru, ka kāds saprotošs cilvis šeit atradīsies
Pate
Pate 15.12.2004 12:59
5 сообщений на сайте
saņemts rēķins no LMT teiksim:

D 7710 Sakaru izdevumi

D 57XX PVN

K 5310 Norēķini ar piegādātājiem

Samaksājot LMT rēķinu:

D 5310

K 2620 banka , 2610 kase vai 2380 norēķinu persona

par telefonu, internetu utml. ja rēķins ir uz protams juridiskās personas vārda, kura to saņem, tad visu var likt uz sakaru izdevumiem 7710 kontu.

Par preci saņemts rēķins, te Jums jāizvēlās krājumu uzskaites metode (nepārtrauktā vai periodiskā):

pēc nepārtrauktās viss iet caur krājumu kontu 2110

D 2110

D 57 XX PVN

K 5310

pēc periodiskās par saēnmto preci iegrāmato uzreiz izmaksās:

D 71XX

D 57XX PVN

K 5310

Samaksājot par preci

D 5310

K 2620 (2380)

pārdodot preci pēc nepārtrauktās metode noraksta izmaksās no 2110

D 71XX

K 2110

Telpu īre analoģiski iepriekšminētajam, saēnmot rēķinu par telpu īri:

D 7170 darbi un pakalpojumi no ārienes

D 57XX PVN

K 5310

Izrakstījāt PPR par preci pārdošanai:

D 2310 norēķini ar picējiem

K 57XX PVN

K 6110 ieņēmumi

saņemot apmaksu par preci no pircēja:

D 2620 banka

K 2310
Cleo
Cleo 15.12.2004 13:11
19234 сообщения на сайте
Не обижайтесь, это действительно невозможно, если хотите подробный ответ напишите например так: пожалуйста подскажите проводки на 1. получили счет за телефон, оплатили его; 2. получили товар, оплатили его; 3. отгрузили товар, оплатили его и т.д. Вам будет проще понять, а нам ответить.
Xan
Xan 15.12.2004 13:15
4878 сообщений на сайте
sākumam oeteiktu J.Benzesgrāmatu "GRāmatvedības kontu korespondence" un M.Grebenko"Grāmatvedība" vairākās daļās. ļoti labi līdzekļi grāmatvedim - iesācējam. Parāditas gan dažādas situācijas, gan iespējamie kontējumi. Forumā gan labāk uzdot konkrētu jautājumu, jo stāstīt forumā vispārīgi ir visai sarežģīts process.

Grāmatvedība ir māksla un process, kas hronoloģiski un sistemātiski reģistrē naudas vienībās un analizē uzņēmuma darījumus un notikumus, kuri ir vismaz finansiāla rakstura, kā arī tos apkopo, sastāda pārskatus un skaidro darījumu rezultātus. Lai uzskaitītu uzņēmuma saimniecisko darbību, grāmatvedībā lieto vairākus specifiskus paņēmienus, ar kuru palīdzību apkopo un atspoguļo datus.

Tā ka Jums vispirms ir jāsāk ar grāmatvedības teorijas pamatiem un tad tikai jāķeras pie kontējumiem.
Cleo
Cleo 15.12.2004 13:17
19234 сообщения на сайте
Mīļš paldies CLEO. Vajadzēja sevi pārbaudīt vai pareizi! Tātad varu šeit iegriezties pēc palīdzības.
Pate
Pate 15.12.2004 13:18
5 сообщений на сайте
Pate, droši varat te griezties pēc palīdzības, bet vēlams ar konkrētu jautājumu (situāciju). UN ja vēlaties būt grāmatvede, tad jāpierod pie dažkārt arī negatīvas reakcijas, tas viss piederas pie lietas :), kritiku vajag uztvert labvēlīgi. Arī es pirms 4 gadiem sāku no nulles, vēl atceros cik daudz man bija visādu "blondīnes" jautājumu ;), viss nāk ar praksi un pacietību, bet jābūt arī pašai vēlēšanās kaut kur pameklēt vai vismaz painteresēties, kur meklēt atbildi.
Cleo
Cleo 15.12.2004 13:23
19234 сообщения на сайте
CLEO,bet katra uzņēmumā kontu plānā ir atšķirības. Un ja Pate iemācīsies tikai tādiem grāmatojumiem, viņai būs grūti saprast, ka pastāv arī citi grāmatojumi un citi konti. Vislabāk būtu ar kādu grāmatvedi kopā pastrādāt, lai saprastu kā viss notiek.
Irena22
Irena22 15.12.2004 17:26
42998 сообщений на сайте
Irena22, piekrītu, lai gan lielākoties grāmatveži pieturās pie piedāvātā tipveida kontu plāna uz kura pamata izstrādā sava uzņēmuma kontu plānu tāpēc es pie kontu numuriem pierakstīju nosaukumu 5310 Norēķini ar piegādātājiem, 57XX PVN, 2620 banka, 2610 kase, 2380 avansa norēķinu persona, 7170 darbi un pakalpojumi no ārienes. Arī mācību literatūrā lielākoties tiek piedāvāti kontējumu paraugi izmantojot tipveida kontu plānu, kas kādreiz visiem bija viens. Galvenais ir lai cilvēks saprot būtību, lai atšķir aktīvos kontus no pasīvajiem, izmaksu un operāciju kontus no bilances kontiem. Tāpēc ieteicu sākt vispirms ar teoriju nevis ar kontējumiem.
Cleo
Cleo 15.12.2004 17:45
19234 сообщения на сайте
Teoriju esmu noklausījusies, tāpēc 'jābrien dzuļāk mežā'. Taču, nu jau sāk likties, ka vairāk neko nesaprotu! Piekrītu, Irenai22, ka jāpastrādā ar grāmatvedi kopā, taču nav ne jausmas kā to īstenot,domājams, ka pašiem darba gana.
Pate
Pate 16.12.2004 10:29
5 сообщений на сайте
Tā ir laba pazīme, ja šķiet, ka nu neko nesaprotat, tātad izaugsme tikai sākas. Man joprojām ir sajūta, ka es neko nezinu, pareizāk sakot, ka es zinu tik maz, ka bail... Jo vairāk lasu likumus un forumu, jo vairāk apzinos, cik mazu daļiņu no visas tās mākslas es zinu. Sliktāk būtu, ja liktos, ka visu zinu.

Nav tik traki kā sākumā šķiet, vislabākā skola ir tā, ko izej pats nevis ko ar pirkstu iebaksta cits, dariet un kas neskaidrs prasiet. Kā saka - klauvējiet un Jums tiks atvērts :).
Cleo
Cleo 16.12.2004 11:34
19234 сообщения на сайте
Kur augstāk minētās grāmatas var iegādāt? Vai kur ir lielāki to krājumi t.i. izvēle?
Pate
Pate 16.12.2004 12:03
5 сообщений на сайте
vai nu grāmatnīcās vai bibliotēkās.
Cleo
Cleo 16.12.2004 12:05
19234 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.