Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
lugums
Varbut kads var palidzet un pateikt kur es varetu atrast atbildi un sadu jautajumu - ipasuma ir zeme, bet majas kas ir uz tas zemes ir pardotas un registretas zemes gramata. Sanak ka maju ipasnieki ir vieni bet zemes ipasnieki ir citi. jautajums ir ka rikoties zemes ipasniekam?
Ja variet ludzu palidziet.
Ответы (7)
Domāju ar mājas īpašniekiem noslēgt zemes nomas līgumu. Un mājas īoašniekiem vajadzēs maksāt nomas maksu.
Tas jau ari manuprat ir vislabakais risinajums. Tacu viens majas ipasnieks grib zemi pirk. Bet to tacu nevar izdarit tik vienkarsi? Vai ari es kludos? Plus tam par zemi nav samaksats ndoklis.
У меня похожая проблема. Фирма владела домом, а на землю было куплено право на аренду на 99 лет.В договоре на продажу новому владельцу (связанному лицу) отошли и дом, и земля. Уплаченная аренда у бухгалтера фирмы была отнесена на будущие периоды и списывалась 1/99 часть в год. На этом счете на конец года остается огромная сумма. Что с ней делать - списать в расходы периода? Или продать вместе с домом (как можно продать чужое?)? В Земельной книге у нового владельца записаны и земля, и дом. Как правильно?
Ja var vienoties ar zemes īpašnieku par zemes pārdošanu ,tad nav nekādu problēmu.Noslēdz pirkuma līgumu,pēc tam pie notāra nostiprinājuma lūgumu,tad kārto Zemesgrāmatu(jāsamaksā valsts un kancelejas nodevas).Vienīgi vajag no pagasta vai domes,kur zemes gabals atrodas ,atteikšanos no pirmpirkuma tiesībām(ja zemes gabalu pārdod visu,ja pārdošanu noformē pa 1/2 no domājamās daļas uz 2 līgumiem,tad nevajag).Nek.īp.nodoklis arī jāsamaksā,jo būs vajadzīga izziņa no pašvaldības par parādu neesamību.Parādu var samaksāt pircējs,to paredzot pirk.līg. Ja zeme īpašumā ir mazāk par 1 gadu un to pārdod,īpašniekam jāmaksā IIN 25%.
Zeme kopa ar maju ipasuma nonaca 1994. gada, ka mantojums. Tad maju pardeva, bet zemi ne. Taja laika ari netika nokartota zemes gramata. Tagad ir jau pagajis laiks un uz tas zemes ir manuprat 3 majas un viens maju ipasnieks grib zemi pirk. Zemes ipasniekam ir nek. ip. nod. parads. Vienkarsi nezinu ko tada gadijuma zemes ipasnieks var darit. Nokartot zemes gramatu, nomaksat paradu un zemi pardod maju ipasniekiem? Ja ta - tad jautajums kur es varetu iegut informaciju par to cik tas viss maksa?
Я думаю, Вам нужно обратиться за консультацией в Земельную книгу. Попробуйте еще юридический форум
www.bizlaw.lv. Интересно, а на каком основании были построены еще 2 дома - Вы давали разрешение? А аренду за землю с 1994 года Вам никто не платил? Что ж Вы так - такую статью доходов упустили!
Paldies par informaciju.
Es par so zemi uzzinaju tikai nesen. Vienkarsi par so zemi visu laiku neviens nelikas ne zinis, un tagad peksni ir pamodusies.
Paldies ka palidzejat!
Закрыть
Краткое описание нарушения