Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Pašnodarbinātā soc.iemaksas! Netieku skaidrībā! К списку тем

Pašnodarbinātā soc.iemaksas! Netieku skaidrībā!
Lūdzu palīdzību! ZS īpašnieks skaitās pašnodarbinātājs. Tā man VIDā paskaidroja. Tagad kārtoju saimniecisko izdevumu/ieņēmumu žurnālu. Šomēnēs ieņēmumi no saimnieciskās darbības ir 250Ls, izdevumi (kas saistīti ar saimniecisko darbibu) 170 Ls. Paliek 80Ls.

Vai ZS īpašniekam jāreģistrējas jau kā pašnodarbinātam un vai jāsāk VSAO iemaksas?

Janvārī ieņēmumi būs 500 Ls, bet izdevumi no saimniecīskās darbības apmēram 300 Ls. Paliek 200 Ls. Varbūt tikai janvārī jāiet reģistrēties?

Īsāk sakot es nesaprotu, vai bruto ieņēmumi virs 110 Ls ir kritērijs, lai sāktu VSAO iemaksas, vai arī netto ieņēmumi (tīrā peļņa) virs 110 Ls ir moments, kad jāreģistrējas un jāsāk maksāt VSAO iemaksas no tiem pašiem 110 Ls.
Manjechka
Manjechka 23.12.2004 17:46
25 сообщений на сайте

Ответы (5)

Kritērijs - netto ieņēmumi (tīrā peļņa) virs 110 Ls ir moments, kad jāreģistrējas un jāsāk maksāt VSAO iemaksas

http://www.vid.gov.lv/5likumi/vc.asp?source=6Soc/_MK_397.htm
http://www.vid.gov.lv/5likumi/vc.asp?source=6Soc/_Pasnodarb_metodika.htm&KId=6
Albina
Albina 23.12.2004 18:18
64783 сообщения на сайте
"ZS īpašnieks skaitās pašnodarbinātājs"

Vai viņš nebija jau reģistrēts ka VSA OI maksātajs?
Julijatim
Julijatim 23.12.2004 18:26
8799 сообщений на сайте
Albina! Biju jau izlasijusi, bet nekur neatradu vai jāsāk maksāt kad brutto ieņēmumi ir 110 Ls, vai tad, kad sarēķinu, kas paliek pāri (visi ieņēmumi no saimn.darbības - (mīnus) visi izdevumi, kas saistiti ar saimniecisko darbibu). Sataisijos jau iet reģistrēties...

Julijatim! Jā, kā man paskaidroja, man skriešu jāskrien reģistrēties,kā pašnodarbīnatai persoanai, kad mani ieņēmumi mēnesī pārsniegs 110 Ls . Tikai nepateica, kādi ieņēmumi (brutto, vai netto).

Lauzhu galvu jau kuro stundu, zvanu uz VID, lai pajautaatu, bet tur neviens trubu necelj

Paldies jums par atbildi.

Tad es saprotu, ka man vēl nav jāreģistrējas kā pašnodarbinātai un vēl nav jāmaksā VSA OI? Laikam tikai no nākošā mēneša, kad tīrā peļņa mēnēsī būs virs 110 Ls. ?

Vai pareizi sapratu?
Manjechka
Manjechka 23.12.2004 18:38
25 сообщений на сайте
Pareizi
Albina
Albina 23.12.2004 18:42
64783 сообщения на сайте
Uff paldies, sirc mieriiga palika

taa ir kad sāc pats kārtot savu gramatvedibu un rekjinaat, kas kam nodokljos janomaksaa, lai nerastos lielas problemas - paliek tik chaabiigi ap duushu.

Kas nekaitēja man stradat algotu darbu un nedomat ne par kadiem nodokļiem.
Manjechka
Manjechka 23.12.2004 18:58
25 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.