Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Pašnodarbinātais - pensionārs - namīpašnieks К списку тем
Pašnodarbinātais - pensionārs - namīpašnieks
Vai es pareizi saprotu, ka pašnodarbinātais, kas izīrē savus namus firmām, par to saņemto nomas maksu ir tā saucamais "nekustamā īpašuma apsaimniekotājs"?
Ja tā, tad soc.iemaksulikme pašnodarbinātajam - NĪ apsaimniekotājam ir saskaņā ar MK noteikumiem Nr. 709 (16.12.2003)- 28,74%.
Bet Ja šis namīpašnieks (apsaimniekotājs) ir vēl arī pensionārs? Pašnodarbinātajam pensionāram likme ir 27%. Kādu likmi man jāpiemēro īsti tādam namsainiekam - 27% vai 28,74% ?
Ответы (9)
Likums "Par VSA" 6.pants
(11) Fiziskā persona, kura veic nekustamā īpašuma apsaimniekošanu vai gūst ienākumu no personīgās palīgsaimniecības vai piemājas saimniecības un ir reģistrējusies kā saimnieciskajā darbībā gūtā ienākuma nodokļa maksātāja un ir sasniegusi vecumu, kas dod tiesības saņemt valsts vecuma pensiju, vai ir I vai II grupas invalīds, vai kuras pastāvīgā dzīvesvieta nav Latvijas Republikā, nav obligāti sociāli apdrošināmā persona.
Martinas, tas nozīmē, ka viņam nav jāmaksā soc.iemaksasja ienākums sasniedz un pārsniedz 110 Ls ?
super, Martinas vi menja obradovalji, zna4it nikakih represij k njimu nebudet a kak s ot4jotami, raz on nav obligāti soc.apdrošināmā persona vai jānodod ir ziņojumi par pašnodarbinātā ienākumiem ceturksnī ar nullēm vai vispār nav jānodod?
un vēl, gada neapliekamais ienākums pensionāram iznāk ir viņa pensijas apmērs, jeb ja pensija pārsniedz 1200 Ls gadā, tad viss kas ir virs 1200 Ls ir apliekams ar IIN. Un pensija jāuzrāda gada deklarācijas D1 pielikumā. Pareizi?
1)Ja nav OBLIGĀTI - nav jānodod ar nullēm.
2)Pareizi. Ja pensija nepārsniedz 1200 Ls, to jāuzrāda kā neapliekamo ienākumu.
Spasibo Martinas, vot jeshjo - IIN gada ienākumu deklarācijā tiek aprēķināts no tās starpības (ņemot vērā neapliekamo pensionāram), bet man ir te kvītis par IIN samaksu 2004.gadamartā un aprīlī - mērķis ierakstīts IIN par 2003.gadu Vai to iekļaut kā avansā samaksāto IIN ?Vai arī tas ir no iepriekšējā gada ienākumu deklarācijas un nav jāiekļauj???
pēc 2003.gadadeklarācijas aprēķinātais IIn ir 420,03 Ls, samaksāts avansā 2003.gadā ir 100.98, jāsamaksā 319,05
2004.gadā pēc kvītīm man ir viņam samaksāts 384.31 ls IIN, bet tikai uz divām pirmajām mērķī ir ieraksts par 2003.gadu Vai es pareizi saprotu, ka man jāņem nost no 384,31 - 319,05 Ls = 65,26 Ls tad būtu avansā samaksātais IIN ? Kā to uzrāda ieņēmumu un izdevumu žurnālā???
Es domāju, ka neatkarīgi no tā, kāds mēŗķis bija ierakstīts, tie ir avansa maksājumi, jo par 2003.gadušķiet ka viņš ir pilnīgi norēķinājies. Lai paņem no VID izdruku par IIN maksājumiem - tur viss būs redzams.
Nezinu, kā Jūsu VIDā, bet pie mums prasa uzrādīt deklarācijā APRĒĶINĀTO avansa maksājumu summu, un nevis samaksāto. Starpība parādīsies izdrukā.
Ai, nē, viņš nav norēķinājis par 2003.gadu tātad avansa maksājums psr 2004.gadubūs tikai 65,26. Tā un tā jāpaņem izdruku, jo būs vēl kavējuma nauda.
Skaidrs, man jau šķita, ka jāliek kā avansā samaksāto to starpību, jā un izdruku jāsaka lai izņem par IIN. Paldies Martinas.
Закрыть
Краткое описание нарушения