Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
A kuru datumu grāmatot a/m (PL) iegādi???????????????? К списку тем
A kuru datumu grāmatot a/m (PL) iegādi????????????????
pie tā visa problēma ar valūtu!!!
28.11.04, piestādīts mums rēķins (Latos un EURo, kurss 0.96)
09.12.04 veikta apmaksa EURo pēc rēķina,
parakstīts akts un PPR (izrakstīta PPR gan ir ar 28.11.04 un tās dienas kursu 0.96).
Problēma tajā ar kuru datumu grāmatot P/L?
Ja es to daru ar 09.12. un grāmatoju EUR, tad sanāk citāda summa LVL nekā PPR, jo kurss tajā dienā 0.964.
Bet ja es grāmtoju LVL, tad kā lai es parādu dzēshu, ja iegrāmatojums LVL, bet apmaksa EUR???????
Ответы (3)
manuprāt grāmato ar saņemšanas brīdi, kad to a/m saņēmāt un nodevāt ar iekšējo direktora rīkojumu eksplutācijā. Pieņemšanas - nodošanas akta datumā. Starpība būs valūtas konvertācijā - kontā zaudējumi no valūtas kursu svārstībām vai ieņēmumi no valūtas kursu svārstībām. tā es domāju, gan jau ir arī citi viedokļi.
28.11.04 ОС необходимо поставить на баланс, проводка в евро с пересчётом в латы. Первоначальная стоимость ОС - латовая, от неё расчитывается износ и ведётся учёт. Оплату 9.12.04 тоже покажите в евро с пересчётом в латы, потом начислите курсовую разницу и 5310 в латах и евро закроется по этой сделке.
Клео, конвертации у них нет, счёт и оплата в одной валюте - евро.
Закрыть
Краткое описание нарушения