Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Kā noformēt darījumu ar fizisku personu? К списку тем
Kā noformēt darījumu ar fizisku personu?
Manai ZS sniedz pakalpojumus fiziska persona. Pienjemt darbā nav iespējams, jo darbs ir neregulārs (epizodisks).
Bet summas galu galā citreiz salasās palielas. Ko darīt, lai šos pakalpojumus varētu ierakstīt kā ZS izdevumus?
Vai tas vispār ir iespējams?
Ответы (10)
Vēl man cita persona (arī fiziska) ar savu transportu bieži sniedz autoparvadajumu pakalpojumus. Ko darīt tādā gadījumā? Ja es tos pašus pakalpojumus ņemtu no firmas, kuras nemaz tuvumā nav, tad summas iznāktu 2-3 reiz lielākas, jo firma prasa 0,30 Ls par km +PVN, bet fiziska persona ne vairāk par 0,15 Ls par km bez PVN.
Ja fiz.personareģistrējas VID kā pašnodarbinātā persona, tad Jūs varat slēgt ar šo personu pakalpojumu līgumu un izmaksāto naudu pēc līguma iekļaut ZS izmaksās.- VID iesniegt 4.pielikumu
Ja fiz.personanav pašnodarbinātā, tad var slēgt uzņēmuma līgumu un no ienākuma ieturēt IIN, kā arī aprēķināt VSAOI, iesniegt VID ziņas par darba ņēmējiem, VSAOI ziņojumā iekļaut šo personu un uzrādīt tur soc.iemaksas kā arī 6.pielikumupārskats par ieturēto un budžetā ieskaitīto IIN un 1.pielikumuPaziņojums par algas nodokli.
Mazāk ķēpas šādā situācijā ir, ja fiz.personair pašnodarbinātā un par sevi nodokļus un atskaites sniedz pati.
Ja ko saputroju, tad kolēģi mani palabos.
Bija tada doma, bet cik es saprotu, tad fiz.personakā pashnodarbinātais var reģistrēties VID tad, kad viņa mēneša ienākums - izdevums sasniedz 110 Ls. Vismaz tas attiecas uz mani kā ZS īpašnieku.
Kāda vēl gadījumā fiz.personavar reģistrēties kā pašnodarbinātā? Ja man fiz.personavienu dienu labo tehnikas novietnei jumtu, pēc nedēlas - remontē durvis kūtij, bēt vēl pēc mēneša izcērt sakritušos kokus. Re kādas darbības viņa veic! .....
Es saprotu, ka vienīgais veids, kā abiem turpināt sadarboties - fiz.personaireģistrēties kā IK "Amatnieciskie pakalpojumi", piemēram.... un tad es ar šo IK turpinu sadarboties bez galvassāpēm. Jo man visi ienākumi legāli un nav tādas "kreisās" naudas, no kā maksāt uz ķepas nabaga cilvēkam
Es ma
Вашей физ.персоне нужно зарегестрироваться в VID как лицу, ведущему хоз.деятельность. Для этого не обязательно становится ИК. Тогда эта персона будет самостоятельно платить подоходный налог с населения со своих доходов. А в качестве самозанятого (этот термин относится к соц.налогу)действительно нужно регистрироваться, когда ежемесячный чистый доход составит 110 лат.
Самозанятый - это тот, кто платит за себя соц. взносы. Таким надо регистрироваться после дохода в 110 латов.
Можно зарегистрироваться как лицо, ведущее хозяйственную деятельность. Таких регистрируют сразу.
Если не зарегистрировался, то один выход - брать на работу или заключать договор подряда.
О! Про это я не подумала! Завтра поеду к нему и подскажу, как действовать. А где мне сейчас самой почерпнуть инфо о том, что следует делать, чтобы в VID зарегистрироваться как лицу ведущему хоз.деятельность?
Какие документы будут нужны для этого и как вообще эта процедура осуществляется? Просвятите пожалуйста!
Мои просто ходили в VID с паспортом. Их там спрашивали, чем они собираются заниматься и все. Поинтересуйтесь в своем VID.
Liels paldies visiem par atsaucibu
Bet vai samaksu par darbu es varu parskaitiit uz fiz.personaskontu, pamatojoties uz musu noslegto ligumu par pakalpojumusniegšanu? Vai arī man no tās fiz.personasvēl kas vajadzigs, lai es varetu pārskaitīt viņam naudu?
До того, как он зарегестрировался, или после?
Закрыть
Краткое описание нарушения