Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Rēķini К списку тем

Rēķini
Pirms tam es nebiju saskārusies ar to, bet šogad notiek tā, ja mūsu firma vēlas iegādāties kādu materiālu, tad dodamies uz to firmu, kur to var iegādāties, bet viņi mums dod pretī rēķinu vai faktūrrēķinu, kad rēķins ir apmaksāts un viņi ir par to pārliecinājušies, dod preci un preču pavadzīmi rēķinu, tad man par vienu darījumu ir rēķins un PPR, tad uz kura rakstīt grāmatojumus un kuru ievadīt programmā, katram taču ir savs numurs un abi izrakstīti vienā datumā. Kā citi dara?
Labameitene
Labameitene 24.01.2005 12:23
433 сообщения на сайте

Ответы (6)

Ja vpisivaju PPR.
Leni2
Leni2 24.01.2005 12:26
265 сообщений на сайте
Материалы, товар, Вы покупаете только по накладной строгой отчетности, поэтому полученный счет является только авансовым счетом. Товар, материялы Вы приходуете и делаете проводки НА ОСНОВАНИИ НАКЛАДНОЙ
Lanuska
Lanuska 24.01.2005 12:35
15767 сообщений на сайте
tad grāmatvedībā man nekur neparādās tas rēķins uz kura pamata veikta samaksa?
Labameitene
Labameitene 24.01.2005 12:41
433 сообщения на сайте
Rēķins parādās kaut vai tajā pašā bankas konta izdrukā, es piemēram tos rēķinus tāpat lieku pie bankas dokumentiem (priekš sevis piezīmēju, kāds PPR numurs un no kura datuma tā ir). Pagājušo gad piesējās. Paskatījās viena mēneša konta izdruku un paprasīja kur ir rēķins tāds un tāds un nekādas atsauces uz to ka ir PPR napalīdzēja, dāsni piešķira mutisku brīdinājumu.
Bugaltiere
Bugaltiere 24.01.2005 13:02
88 сообщений на сайте
avanss varbūt nomaksāts arī bez rēķina, ja nemaldos uz mutiskas vienošanās, tāpēc MU vajag rakstīt, ka tas ir avanss. Un avansu arī iegrāmato kā samaksāto avansu un te VIDam nevajadzētu rasties nekādiem jautājumiem.

PVN likuma 8.pants
1) Preču piegāde ir notikusi, ja preces nosūtītas vai atlīdzība par preču piegādi saņemta pirms preču nosūtīšanas.

2) Pakalpojuma sniegšana ir notikusi, ja pakalpojums sniegts pasūtītājam vai atlīdzība par pakalpojumu saņemta pirms pakalpojuma sniegšanas.

(2.1) Pakalpojuma saņemšana ir notikusi, ja pakalpojums saņemts vai atlīdzība par pakalpojumu veikta avansā.
Cleo
Cleo 24.01.2005 15:57
19234 сообщения на сайте
Cleuška, так я Вас люблю за то, что Вы законы знаете. Я теперь, как Вы стараюсь , чтобы если что знаю, то и знать, где написано. Пока только для себя, для других пока страшновато ошибиться. Но ,я думаю, я тоже научусь, как Вы. (Какие мои годы)
Lanuska
Lanuska 24.01.2005 16:07
15767 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.