Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
NĪN
Kuru no veidlapām jāaizpilda pašnodarbinātajam namu apsaimniekotājam, kas iznomā savus namus? 1., 2., 3., vai 4.pielikumuhttp://www.***censored***/gramatvediba/deklaracijas_nekipnod
Kādus vēl sarakstus un deklarācijas jāiesniedz pašvaldībā?
Neesmu līdz šim saskārusies ar nekustamo īpašumu.
Ответы (17)
Visas četras
1.pielikums- iesniedz pašvaldībā par 2005 gadu (plāns)
2.pielikums- iesniedz VIDam par 2005 gadu (plāns)
3.pielikums- iesniedz pašvaldībā par 2004 gadu (fakts)
4.pielikums- iesniedz VIDam par 2004 gadu (fakts)
Eще в прошлом году давали прямо у них заполнять бланк, который называется "Ar nekustamā īpašuma nodokli apliekamo ēku (būvju) saraksts". К сожалению нигде в инете такого бланка мне в этом году обнаружить не удалось. Делали сами в Ex по аналогии с тем что выдавали.
a ja man nav fakta par 2004.gadu
Inventarizācijas lietas tikai pasūtīja 18.janvārī 2005.g. vēl pat nav atvedis, nezinu vai ir gatavas, un vispār cik liela ir soda nauda par laikā neiesniegtu šo deklarāciju? Jūtu, ka līdz 1.02.2005 viņš man tās inventarizācijas lietas neatnesīs.
Клеочка, Так а с какого он числа начала вести хоз.деятельность? Я правильно понимаю, что речь идёт о физическом лице. Он эту недвижимость только сейчас приобрел? Налог надо платить, с того момента как приобретена недвижимость которая принимает участие в хоз.деятельности, или после того как ранее приобретенная надвижимость стала принимать участие в хоз.деятельности.
Jā, runa iet par fiz.personu- viens ir parasta fiz.persona- namīpašnieks, otrs ir pensionārs. Sāka cik es saprotu jau 2003.gadā, bet nav iesniedzis neviens tās deklarācijas ne 2003., ne 2004.gadā, turklāt visas inventarizācijas lietas ir pazudušas bez pēdām, pat gribēdama, es nevaru sarēķināt, pat nolietojumu 2004.gadā ielikt nevaru jo nav attaisnojuma dokuemnta uz kā pamata to darīt.
Kad viņi nopirka, nezinu, no viņa izvilkt kaut kādu informāciju ir liela problēma, dokumentāli man uz rokām nav neviena papīra, kas apliecinātu tos īpašumus.
Es saprotu, ka vajadzēja jau 2003.gadā iesniegt tās deklarācijas un maksāt nodokļus, bet tam viņi tos likumus nezin, saņem tos domes rēķinus par zemi un domā, ka tas ir tas nodoklis - virsū ta rakstīts nekustamā īpašuma nodoklis bet lejā par zemi....
Varu vienīgi visu sākt kā vajag ar 2005.gadu citādi nezinu kā tur ko var labot. Jau VIDā biju uz konsultāciju, ko darīt. Man saka, būšot parāds NĪN, prasu no kurienes, ja nav iesniegta neviena ar to saistīta atskaite? Konsultante noraustīja plecus, nu ka jā, parāda nav. Bet tjip audits varot uzrēķināt, bet cik liela ir varbūtība, ka audits būs.... un nekādus miljonus jau viņi tur neiekasē par to nomu.
Atliek sataisīt ar 2005.gaduar jaunām inventarizācijas lietām visu kā tam jābūt un cerēt, ka audits nenāks, maksāt visus nodokļus laikā, bet vai tad viņi ko laikā var atnest. brrr... es pakaļ neskriešu un viņus nemeklēšu, ne man vajag un vēl jau arī man pagaidām neviens par to neko nav maksājis, pat ne par konsultāciju un visu to, ko jau esmu viņu labā darījusi.
Bet cik liela būs soda nauda par nokavētu atskaiti? Varbūt ar to var pabiedēt. lai gan vai viņus vispār var ar kaut ko iebiedēt nezinu.
Varbūt ar tiem nomniekiem arī vajadzētu noslēgt jaunus nomas līgumus ar 2005.gadu jo it kā līgumi ir, bet otro eksemplāru viņam pašam nav, tad jāprasot kopijas, bet tas esot sarežģīti, es gan nesaprotu, kāpēc sarežģīti. Visas manas pūles ieviest skaidrību un kārtību vismaz dokumentos, ja ne viņu galvās, paliek nesadzirdētas. Solījās jau arī tos līgumus it kā dabūt kopijas, bet nu kā pa durvīm ārā no manis, tā viss no galvas laukā laikam.
Дааа, а инвентаризационное дело будет новое или просто копия ранее утерянная?
un kā tālāk nolietojumu man arī cik saprotu rēķināt 2005.gadā no jaunās inv.vērtības (pēc UIN 13.panta kad stādīs 2005.gadaienākumu deklarāciju) ?
Ой, Инарочка, посылайте-ка Вы их "в сад", гиблое это дело. Заработают штрафы - а Вы виноватой останетесь.
Martinas, nu ja nenanjata na rabotu oficialjnim putjom
Ja srazu skazala, shto nado nadejatsja shto prosko4it, a jeslji net to shtraf. Sami pustj dumajut. No takaja mislj u menja uzhe pojavljalasj, vot prosto mnje ho4etsja shto to novoje uznatj, ja vedj jeshjo nedelala eti NĪN
interesno
Vai 4.pielikumaSaimnieciskajai darbībai paredzēto uzcelto vai rekonstruēto ēku saraksts
jāsastāda, ja nav ne uzcelto, ne rekonstruēto, tas jānodod klāt tukšs vai nav nemaz jāliek klāt?
Ja nav, tad nevajag likt klāt.
paldies
А я прицепила пустой. Пусть лучше будет, чем потом скажут, что чего-то не хватает. Они там, в этих ВИДах, иногда цепляются к чему угодно.
У меня в прошлом году пустой не взяли - сказали, что у них не склад макулатуры
Тогда отцепим
Закрыть
Краткое описание нарушения