Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

PVN un transporta pakalpojumi К списку тем

PVN un transporta pakalpojumi
Firma A (PVN maksātājs Latvijā) iepērk preci no firmas B (PVN maksātājs Itālijā). Preces uz Latviju transportē firma C (PVN maksātājs Latvijā).

1. Vai firmai C izrakstot rēķinu par transporta pakalpojumiem ir jāpiemēro PVN 18%?

2. Ja jā, tad, vai firma A var šo PVN iekļaut priekšnodoklī rēķina izrakstīšanas mēnesī, kaut arī rēķins vēl nav apmaksāts?

3. Vai patiess ir apgalvojums, ka lai iekļautu neapmaksāta pakalpojumu rēķina PVN priekšnodoklī uz rēķina noteikti jābūt tekstam "PAKALPOJUMS SNIEGTS DD.MM.GGGG."? Varbūt pietiek ar citām norādēm par to, ka pakalpojums uz rēķina izrakstīšanas brīdi jau ir sniegts?

Būšu ļoti pateicīga, ja varēsiet atbildes pamatot arī ar likuma pantiem. Pati lasīju, bet tur kā vienmēr viss ir tā samudžināts, ka netieku skaidrībā.
Sabine
Sabine 06.02.2005 22:55
нет сообщений на сайте

Ответы (3)

1. Поскольку заказчик и перевозчик - латвийские облагаемые лица, 18% применяется независимо от того, откуда и куда везли.

2. Если услуга оказана И выписан счет, то появляется право на предналог независимо от оплаты счета.

3. Дата оказания услуги - один из необходимых реквизитов налогового счета, так что утверждение верно.

Насчет ссылок на закон - не могу помочь, нет при себе текста.
Komarik
Komarik 07.02.2005 00:17
10159 сообщений на сайте
Liels paldies! Vienīgi būs jālūdz, lai pakalpojumu sniedzējs pārraksta rēķinus un uzrāda konkrētu pakalpojuma sniegšanas laiku.
Sabine
Sabine 07.02.2005 00:35
нет сообщений на сайте
Preču piegādes vai pakalpojuma sniegšanas datums, ja tas atšķiras no rēķina izrakstīšanas datuma.
Malena
Malena 07.02.2005 11:27
316 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.