Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Automašīna no vācijas lūdzu palīdziet Cleo!!! К списку тем

Automašīna no vācijas lūdzu palīdziet Cleo!!!
Labvakar!

Juridiska persona vēlas iegādāties automašīnu no Vācijas sakiet lūdzu kādi nodokļi un kādi dokumenti jānokārto , lai varētu šo mašīnu nokārtot pilnīgi likumīgi! Jau iepriekš saku lielu lielu paldies.
Mince
Mince 08.02.2005 18:13
80 сообщений на сайте

Ответы (23)

hmm, kāpēc tieši es? Man gan nav darījumu ar importu

cik zinu, tad viņi raksta tikai invoice un pieņemšanas - nodošanas aktu. (viņiem tā sistēma ir mažak makulatūra).

Par CMR īsti nezinu- ja paši dzen tad neprasot, bet ja kā kravu tad CMR droši vien vajag(ko uz muitas zīmogot).

no 01.10.2005.g. DRN jāmaksā par transporta līdzekli, kuru reģistrē LR pirmo reizi, to maksā CSDD pie likšanas uzsakaitē (maksā fiz.unjuruduskas personas) 20 LVL par mašīnu. Tā vismaz teica seminārā. Dabā par to neesmu pārliecinājusies.

Par PVN 2.pants Ar pievienotās vērtības nodokli apliekamie darījumi un to apliekamā vērtība

(2) Saimnieciskās darbības ietvaros veiktie ar pievienotās vērtības nodokli (turpmāk — nodoklis) apliekamie darījumi (turpmāk — apliekamie darījumi) ir:

3) preču imports.

- reversais 18%, ko aprēķina paši un pārvērš latos pēc kursa.

Veicot preču iegādi ES teritorijā, PVN maksā preču pircējs (reversais PVN). PVN deklarācijā uzrāda ja nemaldos 50.rindā; 55.rindā; 64.rindā.

Kolēģi zinošāki mani palabos.
Cleo
Cleo 08.02.2005 19:50
19234 сообщения на сайте
34.pants. Nodokļa piemērošana, veicot jaunu transportlīdzekļu iegādes un piegādes Eiropas Savienības teritorijā

(1) Jebkura persona, iegādājoties jaunu transportlīdzekli no citas dalībvalsts personas un reģistrējot to iekšzemē, maksā nodokli. Neapliekamā persona nodokli valsts budžetā maksā pirms transportlīdzekļa reģistrācijas.

(2) Ja neapliekamā persona iegādājas jaunu transportlīdzekli no citas Eiropas Savienības dalībvalsts personas, tā līdz nākamā kalendāra mēneša piecpadsmitajam datumam informē Valsts ieņēmumu dienestu, iesniedzot paziņojumu par jauna transportlīdzekļa iegādi un nodokļa samaksu apliecinoša dokumenta kopiju.

(3) Ja neapliekamā persona piegādā jaunu transportlīdzekli jebkurai citas dalībvalsts personai, tad šādai piegādei piemēro nodokļa 0 procentu likmi Ministru kabineta noteiktajā kārtībā.

(4) Ministru kabinets nosaka kārtību, kādā aprēķināma atmaksājamā nodokļa summa, un kārtību, kādā neapliekamā persona:

1) noformē un iesniedz Valsts ieņēmumu dienestam nodokļa rēķinu par jauna transportlīdzekļa piegādi;

2) iesniedz Valsts ieņēmumu dienestam dokumentus nodokļa atmaksāšanai no valsts budžeta;

3) saņem no valsts budžeta atmaksājamo nodokļa summu par jauna transportlīdzekļa piegādi.

(Ar grozījumiem, kas izdarīti ar 20.12.2004. likumu)
Cleo
Cleo 08.02.2005 19:53
19234 сообщения на сайте
http://www.vid.gov.lv/5likumi/8Piev/_PVN_likums.htm

es tiešām nezinu tos darījumus ar automašīnu iegādi.
Cleo
Cleo 08.02.2005 19:54
19234 сообщения на сайте
Cleo, это потому что Вам доверяют, Вы у нас по законам, а кто законы знает, тому честь и хвала:). Дальше. 22, по-моему, лата, на 20, но это за новые а\м. Машина из Германии, значит, ЕС, юрид, лицо покупает, а кто продает? Если юридическое лицо продавец, то документы, как обычно, инвойс, контракт, желательно приемо-сдаточный акт,(если Германская фирма это чудо подпишет:) ). Если пвн- плательщик, то реверс. Если физ. лицо, то лучше подготовьте сами такой же комплект документов сами, + закупочный акт (как Вы уговорите в Германии кого-то это все подписать, это вопрос другой;)
Lanuska
Lanuska 08.02.2005 20:12
15767 сообщений на сайте
da ne, ja 4elove4ik maljenjkij, ja sama jeshjo toljko u4usj ot koleg VGK, i zakoni inogda nepraveljno ponjimaju, vot potomu i 4itaju shto bi praveljno ponjatj.
Cleo
Cleo 08.02.2005 20:20
19234 сообщения на сайте
paldies jums par atbildēm, mēs to mašīnu iegādājamies no laukuma tur mums izrakstīs rēķinu par EUR un tur pat arī sanmaksāsim. Tagad viņi pasākuši nereģistrēt mašīnas laukumos, bet visus papīrus atdod pircējam it kā viņš pats no Vācijas to ir ievedis un tad paši samaksā visus nodokļu esmu jau atradusi Dabas resursu 22,00Ls un par 12 gadus vecu mašīnu vēl 110,00Ls. pirmo reizi saskaros ar šō jautājumu tādēļ nav īsti skaidrības , kā visu to dokumentāli noformēt!
Mince
Mince 09.02.2005 08:29
80 сообщений на сайте
pēc Lanuskas vārdiem sapratu ka tas DRN ir par jaunām mašīnām, par lietotām acīmredzot ne, jo neesmu dzirdējusi, ka kāds būtu maksājis tos 22 Ls. Bet nu neesmu īsti pārliecināta.

Man pazīstama pirka busiņu, teica, ka esot tikai rēķins un pieņemšanas - nodošanas akts. PVN reverso pati rēķinājusi un laidusi PVN deklarācijā pa abām pusēm, un PVN1 pārskatā 2.daļā Par precēm, kas saņemtas no ES dalībvalstīm, uzrādījusi tur to rēķinu.
Cleo
Cleo 09.02.2005 08:44
19234 сообщения на сайте
Es pati tiko saskāros ar šo situāciju - masina no Vācijas. Es un man pazīstami grāmatveži darīja visu visai vienkārši. Uz rokam saņem papīru, par naudas samaksu. Vislabākais variants ir, ja pērk no fiziskas personas un ja var parakstit izziņu, ka tā ir personīgā manta. Tādējādi tas neapliekas ar nodokli. VID iesniedzam 5.pielikumu
Julita
Julita 09.02.2005 10:23
105 сообщений на сайте
Man arī jautājums par šo tēmu.

Kā izdevīgāk (lētāk) pirt lietotu auto no ES? Ir varianti vai laist caur firmu (PVN maksātāja) vai caur fizisku personu? Kur mazāki nodokļi jāmaksā?
Casy
Casy 09.02.2005 11:33
781 сообщение на сайте
VID konsultants teica, ka nevajag 5. pielikumu.

5.pielikumsneattiecas uz ārzemniekiem.

Mēs nupat pirkām auto. Vācijas auto placī izrakstīja rēķinu, bet mašīna pieder turkam.Maksājam pa banku, uz fiz p kontu, un atvilka Latvijas firma, paši savā gaitā nedzinām tapēc nebija jāiet vācu tehn. apskates, apdroš. u.tt

Par cik ārzemnieks fiz. persona (PVN neapliekama), tad arī reversa nav.Neietcaur PVN deklarāciju.

Latvijā uz CSD, ko prasīja to maksāja - nav jau jauns. Tā mums bija ceru, ka pareizi.

2. variantā pirkām lietotu piekabi no juridiskas personas. Rēķins ar 0%PVN. To ar reversu.Šo vilkām mājās paši-vajadzēja iziet vācu tehnisko apskati, CTA un vēl tur kaut ko.Padārgi.Ja mēs būtu apdrošinājuši tādā apdrošināšanas kompānijā, kam ir filiāle Latvijā, daļu varētu dabūt atpakaļ, bet tur tādas nebija.

Izdarot secinājumu: izmaksas ir gandrīz vienādi dārgas gan dzenot pašiem, gan maksājot par transportu.
Arcisa
Arcisa 09.02.2005 11:51
258 сообщений на сайте
Ļoti interesanti sanāk! es arī konsultējos ar VID. Mēs pirkām mašīnu no fizskas personas un par cik es no vina neieturēju IIN, (vins pārdeva personīgo mantu, tātad neapliekas ar nodokli).Tāpēc VID iesniedzu 5.pielikumu"IZMAKSāTāS IENāKUMA SUMMMAS NAV APLIEKAMAS AR IIN"
Julita
Julita 09.02.2005 12:25
105 сообщений на сайте
Kā reiz arī mans šefs sadomāja pirkt auto no Vācijas. Aizgāju pēc konsultācijas uz VID, man solīja atsūtīt atbildi uz meilu, iespējams rītdien.
Cleo
Cleo 09.02.2005 13:41
19234 сообщения на сайте
Mince laikam gaišreģe
Cleo
Cleo 09.02.2005 13:45
19234 сообщения на сайте
Labdien!

Vai jūs Cleo , nevarētu atsūtīt man uz e - pastu VID konsultācijas jūsu variantā? mūsu Vidiņš ir diezgan skops ar konsultācijām!!
Mince
Mince 10.02.2005 15:40
80 сообщений на сайте
Mince, vēl neesmu saņēmusi, ja nesaņemšu rīt, tad pirmdien došos pakaļ pati acīmredzot konsultanti meklē atbildi.
Cleo
Cleo 10.02.2005 16:51
19234 сообщения на сайте
Jau iepriekš lielum lielais paldies Cleo!
Mince
Mince 10.02.2005 16:59
80 сообщений на сайте
Tā nu noskaidroju VIDā tādu lietu. Un sapratu šādi:

Ja automašīna tiek pirkta no juridiskas personas Vācijā PVN maksātāja , kas rēķinā uzrāda 0% PVN likmi, tad bez rēķina vēl nepieciešams CMR, (vēlams arī pieņemšanas - nodošanas akts,CMR kā izrādās ir pierādījums 0% likmes piemērošanai, tad PVN deklarācijā rāda reverso PVN. Tātad vajag:

1) rēķinu ar 0% likmi, kurš jāiztulko;

2) CMR - starptautisko kravas pavadzīmi;

3) pieņemšanas - nodošanas aktu (vēlams).

Ja auto tiek pirkts no fiz.personasVācijā, tad tur nekāda PVN nav un CMR arī nevajagot. Līdz ar to šis darījums nenonāk arī PVN deklarācijā. Vēlams sastādīt kādu pirkuma līgumu un nodošanas - pieņemšanas aktu. tātad vajag:

1) pirkuma līgumu (vēlams laikam pašiem sastādīt, ja viņš to nestādīs);

2) pieņemšanas - nodošanas aktu.

Ja auto pērk no PVN nemaksātāja juridiskas personas Vācijā, tad līdzīgi kā ar fiz.personu- nav PVN reversā un nav CMR, bet ir rēķins.

Ja pērk no PVN maksātāja Vācijā, kas uzrēķina savas valsts PVN, tad arī nevajagot CMR, bet vajag tikai rēķinu un pieņemšanas - nodošanas aktu. PVN deklarācijā arī šis darījums nenonāk, jo nav piemērota 0% likme.

Gudras foruma galvas nu izspriediet vai tā tas ir?
Cleo
Cleo 11.02.2005 12:46
19234 сообщения на сайте
Да мне почти такое же разъяснение дали, только забыли при этом, что я могу кучу договоров составить с физ, лицом, вот только при этом могу и сама "подмахнуть этот договор, а заодно и акт., и кто что докажет, Подпись физ, лица, по моему разумению должна подтверждаться нотариально. Только кто в Германии к нотариусу пойдет при продаже а.м? В Германии такого покупателя сочтут не вполне нормальным. Но я делаю так, как сказали в VID, чем создаю много проблемм , потому что при каждой такой закупке нам приходится уговаривать тоже, кстати, немцев подписать всю эту муть, причем на языке, которого немцы не понимают, поэтому я им все это на английском составляю, и на латышском, и каждый раз мы убеждаем, что документы идентичны, А по поводу последнего, меня консультировали, что в Германии не имеют права выставить мне счет с 16%, только с нулем, если они пвн-плательщики
Lanuska
Lanuska 11.02.2005 21:23
15767 сообщений на сайте
Lanuska, jeslji vas nezatrudnjit, podeljiljisj bi angliskim zarinatom dogovora na pokupku mashini Bila bi o4enj priznateljna.
Cleo
Cleo 12.02.2005 09:42
19234 сообщения на сайте
Поделюсь, если факс ил мейл дадите
Lanuska
Lanuska 13.02.2005 16:28
15767 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.