Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Bankrotējušais debitors
Debitora maksātnespēju pasludināja 2004.gadā, likvidācija vēl ir stadijas ceļā, debitors "atrodas" kontā "šaubīgie debitori". Tagad firmas (debitora) īpašnieks vēlas apmaksāt savus parādus (viņam kauns, ka palika mums parādā)viens no diviem, vai nu no jaunā uzņēmuma konta (PPR) vai arī skaidrā naudā.
Kā pareizāk rīkoties?
1)Ja viņš apmaksu veic sk.naudā, vai varu piesaistīt apmaksu pie vecā uzņēmuma (kuram pasludināta maksātnespēja)?
2)Ja apmaksu veiks viņa jaunais uzņēmums, vai man ir tiesības izrakstīt jaunu PPR? Bet ko darīt ar veco PPR, jo tajā taču vecais debitors, kurš atkal būs parādā?
p.s.soory laikam galīgi nesakarīgi izskaidroju, bet primo reizi saskaros ar šādu situāciju.
Ответы (4)
Нут уже ничего не поделаешь. Умерла так умерла. Сейчас директор от дел отстранен и действовать от имени предприятия может только адмнистратор.
Поэтому директор может оплатить счета как частное лицо. Может оплатить и другая фирма, но это будут ее расходы не связанные с хоздеятельностью.
Bet vai es šo viņa apmaksu varu piesaistīt pie šaubīgā debitora parāda un tad man vairāk nebūs uz 11.02.2005. šī saubīgā debitora. Vai arī tomēr labāk priecāties par saņemto naudiņu un nomaksāt vēlreiz nodokļus par šo summu? (PVN)
p.s.šodien kaut kā galīgi neloģiski sanāk avas domas izklāstīt, laikam jau slimam jāguļ mājās, nevis jāstrādā:)
Если "добрый дядя" оплатит счет за неплатежеспособную фирму, то она не будет у вас больше дебитором.
Но вот у "дяди" оправданных для налогов расходов не будет.
Doljshoje Vam Maija sposibo za otveti!!!!
Закрыть
Краткое описание нарушения