Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Разные неклассифицированные вопросы

NAUDAS PLŪSMAS PĀRSKATS-detalizēts К списку тем

NAUDAS PLŪSMAS PĀRSKATS-detalizēts
Sveicināti,vai kāds lūdzu nevarētu palīdzēt ar naudas plūsmas pārskatu-detalizēto aizpildīšanu.

Jau iepriekš paldies.
Mazais
Mazais 14.02.2005 11:03
нет сообщений на сайте

Ответы (37)

Kādā veidā?
Amuil
Amuil 14.02.2005 11:05
26356 сообщений на сайте
No kurienes jāņem dati

iepriekšējos gadus nēmu no bilances iepriekšejā gada b.saldomīnus tekošā gada datus.
Mazais
Mazais 14.02.2005 11:08
нет сообщений на сайте
А что Вам не понятно?
070707
070707 14.02.2005 11:49
1384 сообщения на сайте
no bilances datiem vien nesanāk, vēl jāskatās arī PZ aprēķins un ilgtermiņa ieguldījumu kustības pārskats.
Cleo
Cleo 14.02.2005 13:06
19234 сообщения на сайте
man arī katru gadu tas naudas plūsmas pārskats ir kā zobu sāpes. Nu nevaru es iebraukt viņā, kur ko likt kur ko nelikt.
Cleo
Cleo 14.02.2005 13:07
19234 сообщения на сайте
Я года 2 назад (где-то так) решила все-таки в нем покопаться. С инструкциями, какие строчки писать, что в них писать, какие не писать и т.д. Потом все ввела в EXCEL и проблем никаких. Сейчас читаю Ваши все сообщения и тщетно пытаюсь найти эти записки "сумасшедшего". Где-то они должны быть в компе. Но после того, как я в нем навела порядок ни черта не могу найти :(. Но я постараюсь. Правда , у меня не detaizēts, а просто netieša metode. Если кому надо, Вы пишите, пожалуйста, или здесь или лучше на e-mail: julia@conti.lv Я постараюсь все же найти и перешлю кому нужно (там несколько файлов в Word).

Ну где же они могут быть???? Иногда, знаете ли, в беспорядке проще разобраться, чем теперь в моем "порядке".
Juliar
Juliar 16.02.2005 13:26
39 сообщений на сайте
eto to4no :)) kogda ja navozhu porjadok :)) to dolgo ishju kuda ja v tot moment reshila eto sunutj
Cleo
Cleo 16.02.2005 13:43
19234 сообщения на сайте
Sirsnīgs paldies,ar netiešo metodi es varu uztaisīt pat naktī pieceldamās,jo tam es esu izbūrusies cauri tā pamatīgi,un varu teikt ka ir vieglāk taisīt nekā ar tiešo metodi,bet vairāk jau interēsēja tas detalizētais variants,jo tas cik saprotu ir pēc jaunajiem standartiem.

Vēlreiz paldies par atsaucību.
Mazais
Mazais 16.02.2005 17:48
нет сообщений на сайте
pēc standartiem ir tikai divi varianti - tiešā un netiešā, par kādu detalizēto iet runa?
Cleo
Cleo 17.02.2005 08:25
19234 сообщения на сайте
И правда, о каком детализированном тогда идёт речь?
Amuil
Amuil 17.02.2005 10:16
26356 сообщений на сайте
Ja nopirksiet blankas kas tiek piedāvāts veikalos,tur ir iekšā ar tiešo metodi,ar netiešo metodi un detalizētā veidā,tapēc jau arī jautāju vai kāds zina,jo es netieku gudra,varbūt jau nav jēgas lauzīt galvu,bet man vienkārši interesē.
Mazais
Mazais 17.02.2005 10:36
нет сообщений на сайте
blankas kas ir nopērkamas nav pēc jaunajiem standartiem.
Cleo
Cleo 17.02.2005 10:47
19234 сообщения на сайте
Nezinu, sen jau nelietoju tipografijas blankas. Varbūt tas ir atšifrējums pie naudas plūsmas. Tagad taču vajag rakstīt paskaidrojumu pie naudas plūsmas (kā pie bilances).
Amuil
Amuil 17.02.2005 10:49
26356 сообщений на сайте
В продаже уже есть новые бланки. Правда, детализированного я не видела.
Albina
Albina 17.02.2005 11:12
64739 сообщений на сайте
esmu redzējusi to detalizēto, bet tas kā tika sauktas tās naudas plūsmas veidlapas tipogrāfijās ir atkarīgs manuprāt no tipogrāfijas - citem netiešā detalizēta, citiem tiešā pēc apgrozījuma izmaksu metodes..... kā nu kurš nosauca. Bet ir tikai tiešā metode un netiešā.

Bet kāds gan izskatīsies atšifrējums pie naudas plūsmas? Kādam tāds jau ir?
Cleo
Cleo 17.02.2005 12:38
19234 сообщения на сайте
47. Papildus likumam "Par uzņēmumu gada pārskatiem" un šajā standartā citos punktos noteiktajai informācijai finanšu pārskata pielikumā uzņēmums sniedz šādu informāciju:

47.1. naudas un tās ekvivalentu sastāvu, kā arī naudas plūsmas pārskatā norādīto naudas un tās ekvivalentu atlikumu salīdzinājumā ar bilances postenī "Nauda" norādītajām summām, pamatojot starpības, ja tādas ir;

47.2. uzņēmuma naudas un tās ekvivalentu sastāva noteikšanas politika atbilstoši Latvijas grāmatvedības standarta Nr.1 "Finanšu pārskata sagatavošanas pamatnostādnes" prasībām;

47.3. naudas un tās ekvivalentu nozīmīgākās summas, kuru izmantošana ir apgrūtināta. Naudas un tās ekvivalentu izmantošanu uzskata par apgrūtinātu, piemēram, ja koncerns nevar brīvi rīkoties ar tajā ietilpstošā un ārvalstīs esošā uzņēmuma naudu un tās ekvivalentiem, pamatojoties uz attiecīgajā valstī spēkā esošo valūtas maiņas režīmu vai citiem juridiskiem ierobežojumiem.

Es nesaprotu, a ko rakstīt atšifrējumos?????

Pamtā taču dati naudas plūsmā nāk no bilances, PZ aprēķina un ilgtermiņa ieguldījumu pārskata. Visi dati ir salīdzināmi ar šīm atskaitēm, plus tam visam ir skaitļu atšifrējums pielikumā par visiem bilances posteņiem un visiem PZ aprēķina posteņiem. Kas ta man atsevišķi vēl uz citas lapas tas pats jāuzraksta? Nolietojums arī uzrādās man pielikumā pie bilances posteņu atšifrējuma.

Naudas plūsmā man ir tikai - PL nolietojums, debitoru, kreditoru un krājumu izmaiņas, PL iegāde un naudas atlikums uz sākumu un beigām, kurš arī tiek atšifrēts pie bilances posteņu atšifrējuma - kasē atlikums tik, Unibankā tik, hansa tik...

Ko Jūs rakstīsiet pie Naudas plūsmas pārskata posteņu atšifrējuma??? Es saprotu,. ka jā piemin tikai kādi īpaši gadījumi, ja tādi ir.
Cleo
Cleo 17.02.2005 12:54
19234 сообщения на сайте
Cleo,может просто расшифровать подробнее по дебиторам, по кредиторам и т.д.? Я делаю 7 год plūsmu "neizvērstā veidā" -

там все просто : берется разница из баланса на 01.01. и на 31.12. и все. В этом году приложу расшифровку как к прибыли-убыткам.
Stepa
Stepa 17.02.2005 15:32
нет сообщений на сайте
nu tur jau tā lieta, ka pie bilances posteņu atšifrējuma man jau ir atšifrēti pa partneriem tabulā debitori un kreditori, tāpat arī krājumi, kas ir atlikumā (man ir neizcirstās cirsmas). Stepa, a vi shto po novomu blanku v etom godu nesobirajetesj delatj naudas plūsmu? Ir taču tikai tiešā un netiešā metode, nav nekādu detalizēto, neizvērsto vai izvēsrto....

Priekš kam dublēt atšifrējumus vēlreiz, ja vienreiz tas postenis ir jau pielikumā paskaidrots?
Cleo
Cleo 17.02.2005 15:43
19234 сообщения на сайте
Cleo, "neizvērstā veidā" - это разновидность "netiešās metodes", новые бланки я купила, но насколько я понимаю никто не заставляет работать с этими придуманными типографиями бланками , пока нет регламентированного бланка , а только рекомендации .
Stepa
Stepa 17.02.2005 16:15
нет сообщений на сайте
Это не рекомендации, а утвержденный бух.стандарт Nr.2. С этого года нужно заполнять именно такие бланки.
Albina
Albina 17.02.2005 16:18
64739 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.