Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Palidziet ka kompeneset ? К списку тем
Palidziet ka kompeneset ?
Direktors izzinoja darbiniekiem ka kompeneses dalu no anglu valodas kursu maksas ka nu kuram 40, 50 % utt. Tagad piemeram man ir atnests ceks + kvits (ceka - valodu apmaciba), kviti pircejs SIA XXX visi rekviziti o.k. un + vel personas vards uzvards personas kods pmatojuma ari aprakstitts ka maksas par tadas un tadas personas valodu apguvi. Piemeram viens ceks man ir 30 + PVN 35.40 tagad man sism darbiniekam vajag kompenet it ka 50% ka man tagad jarikojas ? Vai domaju pareizi, ka :
D 75... saimn.darb.izd darbinieku apmaciba K 5610
D 5610 K 262.. izmaksaju summu.
Uzrakstu ari rikojumu par so visu lietu. Vienigais ka darbinieks jau grib 50% no SUMMAS AR PVN un ka uznemuma ar prieksnodokli cik un ka atskaitit var ? Varbut ir kadi citi pareizaki varinati ka to izdarit?
LIELS PALDIES !!!!
Ответы (4)
Ja angļu valoda ir nepieciešama firmas darbībā, tad var likt uz kādām izmaksām (piem.darbinieku apmācība D 75.. un K 26..), ja tas ir tiešs labums darbiniekam, tad kā apliekamu ienākumu un caur darba algām (D 72.. K 561..)plus nodokļi.
Vajadziga ir NEPARPROTAMI bet jautajums ka man to samaksat darbiniekiem labak, jo vins JAU to ir samaksajis un atnes man so ceku ar kviti bet man no si ceka summas vinam NETO jakompense 50% un NO VISAS SUMMAS kas ir AR PVN ka man to labak gramatot? Un ko darit ar nodokli?
Pārskaitiet no bruto summas 50% uz darbinieka avansa norēķina (var arī caur kasi), tad pievienojot čeku un rīkojumu par daļ.apmaksu, dzēšat avansa norēķinā.(D238.. K 262; kad dzēsīs no av.nor.: tad D75.., K 238; D572.(PVN), K 238)
Paldies liels !
Закрыть
Краткое описание нарушения