Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство
Kase Euro? К списку тем
Julita 21.02.2005 13:10
105 сообщений на сайте
105 сообщений на сайте
Ответы (20)
Делают ежедневно, если есть операции, а если нет, то с нулями, вроде, никто не делает. Таково мое мнение.
piekrītu Irenai, uz valūtas kasi attiecas tie paši MK 584 noteikumi, operācijas tiek iegrāmatotas ja ir kases orderis, ja nav tad arī ierakstu nav.
Tematiskajā pārbaudē 2004.gadamartā man aktā neierakstīja, bet aizrādīja, ka jādrukā katra diena. Man bija izdrukas par tām dienām kad agrozījums.
Lolita 21.02.2005 14:06
58 сообщений на сайте
58 сообщений на сайте
Lolita, ne viss ko viņi aizrāda ir vienmēr pamatots ar kādu pantu. Un MK 584 noteikumos nu nekur nav teikts, ka ja uzņēmuma tajā dienā nav kases operācijas, tad būtu pārnesams atlikums un velkamas n-tās lapas ar Z burtiem. Ja viņi to pieprasa tad lai pamato to ar pantu.
9. Kases grāmatu kārto saskaņā ar šādām prasībām:
9.3. kases operācijas reģistrē, pamatojoties uz kases ieņēmumu vai izdevumu orderiem un norādot kases grāmatā attiecīgā ordera numuru, maksājuma mērķi un kases operācijas summu;
http://www.likumi.lv/doc.php?id=80346
domāju šis punkts izsaka skaidri, kad tiek pildīta kases grāmata - kad ir kases operācijas, kad ir pamats ierakstam kases grāmatā.
Par šo tematu daudz ir diksutēts forumā, ja gribas vairāk uzzināt, pameklējiet meklētājā.
9.3. kases operācijas reģistrē, pamatojoties uz kases ieņēmumu vai izdevumu orderiem un norādot kases grāmatā attiecīgā ordera numuru, maksājuma mērķi un kases operācijas summu;
http://www.likumi.lv/doc.php?id=80346
domāju šis punkts izsaka skaidri, kad tiek pildīta kases grāmata - kad ir kases operācijas, kad ir pamats ierakstam kases grāmatā.
Par šo tematu daudz ir diksutēts forumā, ja gribas vairāk uzzināt, pameklējiet meklētājā.
Paldies Cleo! Jūs tiešām esat apbrīnojama, ne bieži nākas sastapt tik atsaucīgus cilvēkus.
Julita 21.02.2005 15:14
105 сообщений на сайте
105 сообщений на сайте
Julita, jāmācās sevi aizstāvēt pašiem, jo zinu, ka pašai ir nācies pamatot zīmogu neesamību uz kases ordera ar jaunajiem MK 584 noteikumiem, par ko VID grasījās uzlikt sodu. Pēc tam gan tikai pateica, cik labi, ka esot tādi grāmatveži, kas seko jaunumiem un pierāda savu taisnību.
Jā, es tam pilnīgi piekrītu, arī es pati ne reizi vien esmu strīdējusies ar VID, pierādot savu taisnību, taču kādā brīdī sāki šaubīties par savām zināšanām, kad pretī stājas daudz pieredzējušāki (vismaz kā liekas)cilvēki. Man ir samērā neliela pieredze, tapēc vienmēr gribas pārliecināties vai domāju pareizi.
Paldies Cleo!
Paldies Cleo!
Julita 21.02.2005 15:41
105 сообщений на сайте
105 сообщений на сайте
Man jau arī nav nekāda diža darba pieredze tikai 4-tais gads, tāpēc es vispirms sameklēju pantu un tad iebakstu ar pirkstu pantā, lai nebūtu lieki strīdi ar VID vai nesaprašanās.
Man vēl nav pat gads, ka oficiāli strādāju kā grāmatvedis. Kamēr macījos augstskolā, es piestrādāju par palīgu pie pasniedzējiem, kas kartoja grāmatvedību pat vairākās firmās. Man vienmēr bija pie kā aiziet un uzprasīt. Tagad kad strādāju patstāvīgi ir savādāk, nejūtos tik pārliecināta par sevi. Stradaju divās firmās un turpinu mācīties, tad sanāk tā, ka kadā momentā liekas nesaproti pat elementāras lietas, viss sajūk vienā katlā.
Es tikai ļoti ceru ka kādu dienu ar savām zināšanām es varēšu līdzināties Jums Cleo.
Es tikai ļoti ceru ka kādu dienu ar savām zināšanām es varēšu līdzināties Jums Cleo.
Julita 21.02.2005 15:51
105 сообщений на сайте
105 сообщений на сайте
patiesībā es zinu tik maz, tik sīku daļiņu no visas lielās grāmatvedības, ka brīžiem pat pašai paliek bail.
Izcilas personības vienmēr pieticīgas, tas viņas dara vēl pievilcīgākas.
Julita 22.02.2005 08:28
105 сообщений на сайте
105 сообщений на сайте
nē, es neesmu izcila personība, esmu tikai es skorpions, drusku egoists, bet patiesībā neatsakos palīdzēt, ja tas ir manos spēkos.
Mums te ir daudz tiešām gudru galvu, izcilu personību kā Komariks, Martinas, Smila, Maija, Mu-maija- cik saprotu šodien Mu-maija ir pat manā pilsētiņā ar semināru un pārējie ļoti gudri cilvēciņi te, no kuriem man vēl daudz daudz jāmācās.
Jā Cleo pilnigi Tev piekrītu visi šie cilvēki ir izcili un Tu arī.
Par mācīšanos ar taisnība, mūžu dzīvo, mūžu mācies un tāpat par muļķi nomirsi!
Par mācīšanos ar taisnība, mūžu dzīvo, mūžu mācies un tāpat par muļķi nomirsi!
Julita 22.02.2005 11:12
105 сообщений на сайте
105 сообщений на сайте
Cleo, gribu Jums pajautāt... Paslaik veidojam atpūtas bāzi, un uz labiekartošanu ir iztērētas pietiekami lielas summas. Es to saliku nakamo periodu izdevumos un norakstīšu zemes un ēku nomas perioda laikā. Ko Jus par to teiktu?
Julita 22.02.2005 11:38
105 сообщений на сайте
105 сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть