Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Tildes Jumis un ES К списку тем

Tildes Jumis un ES
Lūdzu palīdziet man tikt skaidrībā. Stradajam ar Tildes Jumi. Saņemam materiālus no ES.Partnerisir PVN maksātājs. Invoice valūta EUR un arī prece tiek ievadīta attiecīgi EUR.TaisuPVN reversu nevis nac.valūtā, bet EUR,jo vienā finansu dokumentā (kas ievadīts Jumī)nevaru uzrādīt divas valūtas. PVN deklarācijas pielikumā (ES) attiecīgajā ailē pārrēķinu pēc LB kursa nac.valūtā.

Jautājums , kā praktiski programmā ievadīt PVN revesru nac.valūtā?
Elita
Elita 24.02.2005 10:03
1310 сообщений на сайте

Ответы (5)

Vēl gribēju piezīmēt, ka visas preču (materiālu) cenas no ES ir uzrādītas EUR. Tā kā noliktavā dokuments pilnībā būs EUR. Ievadot noliktavas dokumentus, tiek izvēlēta attiecīga veidne un kontējot to, automātiski pāriet uz finansu dokumentu, kurā pēc tam veido vajadzīgos papildkontējumus (arī reversu (PVN) par ienākošām no ES)

Laikam jau esmu apnikusi ar savu tizlo jautājumu, ka neviens negrib atbildēt. Bet mani satrauc, ka esam darījuši ne tā kā vajag.

Ar nepacietību gaidu atbildi.
Elita
Elita 24.02.2005 12:12
1310 сообщений на сайте
А Вам не нужно 2 валюты, нужна одна - национальная (поставщика) и она должна быть в инвойсе. С какой страны Вы получаете товар?
Makssoft
Makssoft 24.02.2005 12:34
24096 сообщений на сайте
Mēs preces (materiālus)saņemam no daudzām: Zviedrijas, Polijas, Lietuvas, Igaunijas...un vēl no citām 3. valstīm.

Pēc pārstrādes ,pēc produkcijas izgatavošanas tālāk vairāk kā 50% atkal iet uz ES.

Visas saņemtās preces cenas ir EUR.
Elita
Elita 24.02.2005 12:41
1310 сообщений на сайте
Во всех странах ЕС инвойсы заполняются в любой валюте с переводом в национальную. Требуйте правильные инвойсы, но Вам нужно их заводить в программу в нац. валюте поставщика, переводите по курсу сами, если нет в инвойсе.
Makssoft
Makssoft 24.02.2005 12:48
24096 сообщений на сайте
Bez programmas ar roku - nebūtu problēmas.Bet mēs esam uzņēmums ar 2 milj LVL apgroz.gadā. Bet tad iznāk, ka kreditoru parādi mums uzrādīsies nac.valūtā (pie apmaksas kontroles), apmaksa EUR (jo mums nauda par realiz.ienāk. EUR)Tas nozīmē, kas katra apmaksa jāveic, veidojot kādu starpkontu.

Labi, vēl varētu rēķina galējo summu pārrēķināt arī nac.valūtā, bet uzskaiti (arī pa pozīcijām)EUR. Un PVN pielikumā pārrēķināt reversu pēc kursa nac.valūtā.

Pie tam mūs bieži šajā sakara pārbauda VID, jo ir PVN liela pārmaksa un prasām novirzi uz citiem nodokļiem. Par šādu lietu nav bijuši aizrādījumi.
Elita
Elita 24.02.2005 13:23
1310 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.