Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Hronoloģiskie un sistemātiskie reģistri К списку тем
Hronoloģiskie un sistemātiskie reģistri
Mīļie grāmatveži, lūdzu paskaidrojiet kas ir kas.
Sāku vienam mazītiņam uzņēmumam kārtot grāmatvedību, tā sakot no nulles.
Vienmēr bijusi darīšana ar gr-bas programmām, te protams ar roku un veikalā pieejamām veidlapām. Un te apstājos- kuri pēc gr-bas organ.dokumentiemir hronoloģiskie un kuri sistemātiskie.
Veikalā tipveida veidlapas -ir kasei, bankai, piegādātājiem, avansa norēķiniem - kas tie ir.( man liekas ka abi kopā, vadoties no noteikumos izvirzītajām prasībām).
Piedodiet ja jautājums škiet muļķīgs.paldies.
Ответы (7)
kāpēc gan Jums neieviest datorizēti? Ir taču visas šīs veidlapas piejamas elektroniskā formā excelī vai wordā.
17. Grāmatvedības reģistrus iedala hronoloģiskajos reģistros un sistemātiskajos reģistros. Šajos reģistros attiecīgi hronoloģiskā secībā (hronoloģiskais ieraksts) vai pēc ekonomiskā satura (sistemātiskais ieraksts) izdara ierakstus par katru saimniecisko darījumu. Ja noteikta veida saimnieciskie darījumi bieži atkārtojas, katram šādam saimniecisko darījumu veidam var iekārtot atsevišķu hronoloģisko reģistru.
18. Hronoloģiskajos reģistros visus saimnieciskos darījumus reģistrē hronoloģiskā secībā un par katru saimniecisko darījumu norāda šādu informāciju:
18.1. ieraksta datums;
18.2. ieraksta kārtas numurs;
18.3. atsauce uz attaisnojuma dokumentu: dokumenta autors (juridiskās personas nosaukums vai fiziskās personas vārds, uzvārds), dokumenta nosaukums vai saimnieciskā darījuma apraksts, dokumenta sagatavošanas datums un reģistrācijas numurs. Ja grāmatvedību kārto, izmantojot grāmatvedības datorprogrammas (grāmatvedības informācijas datorsistēmu programmatūru), šajā apakšpunktā minētās informācijas vietā drīkst norādīt unikālu attiecīgā attaisnojuma dokumenta pazīmi (piemēram, numuru, ar kādu attaisnojuma dokuments reģistrēts grāmatvedības datorprogrammā), kas ļauj šo attaisnojuma dokumentu viennozīmīgi identificēt;
18.4. saimnieciskā darījuma novērtējums naudā;
18.5. saimnieciskā darījuma grāmatvedības konta nosaukums vai kods un norādījums, vai ieraksts izdarāms šā konta debetā vai kredītā (ja grāmatvedības kārtošanā izmanto divkāršā ieraksta sistēmu, — to kontu kodi, kuru debetā un kredītā iegrāmatojams saimnieciskais darījums).
19. Sistemātiskajos reģistros saimnieciskos darījumus apkopo pēc ekonomiskā satura vienveidīgās grupās. Sistemātiskie reģistri ir galvenā grāmata un analītiskās uzskaites reģistri. Galvenajā grāmatā saimnieciskos darījumus reģistrē naudas izteiksmē pa grāmatvedības kontiem. Analītiskās uzskaites reģistros saimnieciskos darījumus reģistrē
Nav jau pieejams dators, rakstīt patapinājuma līgumu par sava personīgā datora izmantošanu - liekas galvassāpes, jo mājās protams licences nekādas nav.
Un tos noteikumus jau es izlasījusi esmu sen, tomēr nesaprotu, pie kādiem reģistriem pieskaitāmi manis augstāk minētās veidlapas.
nu man arī ir patapinājuma līguma uz manu personīgo datoru... ar visu no tā izrietošo (kā jau mājas datoram).
Iespējams no teorētiskā viedokļa es kļūdīšos, bet kases grāmata un kases orderi ir analītiskie reģistri, kā arī analītiskie ir par kreditoriem atsevišķi utml. Sintētiskie manuprāt ir par kontu - teiksim 2610 Kase žurnālorderis.
hronoloģiskie ir uzskaites žurnāli - kases orderu numerācijai, PPR utml.
sistemātiskie kā jau minēts ir galvenā grāmata.... bet nu teorija laikam nav mana stiprākā puse.
Drīkst jautāt kamdēļ Jums tas vajadzīgs? Tas sadalījums? Kur Jums prasās norādīt- kas tas ir par reģistru?
Es rakstu grāmatvedības uzskaites metodiku, gribēju minēt kādi reģistri tiek sastādīti , izejot no gr-bas orga. noteikumiem , piemēram tiek sastādīti sekojoši hron.reģistri, un sekojoši sist.rēģistri, it sevišķi ka viņu ir uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmi.
Bet izlasot, kas teikts par tiem hron. reģistriem, saputrojos pie 18.5.punkta, kurā saprotu ir prasīts norādīt D un K kontus.
kāpēc neuzrkatīt, ka tiek vesti likumdošanā noteiktie hornoloģiskie, sistemātiskie, sintētiskie un analītiskie reģistri bez to atsevišķas nosaukšanas?
Paldies, tiešām - sevišķi man patīk - likumdošanā noteiktie. Vēlreiz liels paldies.
Закрыть
Краткое описание нарушения