Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Налоги и пошлины
PVN К списку тем
Maris 02.03.2005 09:03
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Ответы (20)
šaubos gan, drīzāk tad jau būs jālabo visas no tā laika PVN deklarācijas (PVN gada deklarācija), jo rēķinus domājams esat iekļāvuši izdevumos jau tad. Bet nu droši vien es kļūdos. Gan jau būs komentāri no zinošākiem.
da
Maris 03.03.2005 12:28
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Man tieši tāds pats mantojums no iepriekšējā grāmatveža 2311 stāv 300.00 Ls un pats viņš vairs nevar pateikt , kur ko ņēmis.Man ieteica likt izziņu 2004.g. sākumā un norakstīt 8... nesaimnieciskie izdevumi, par kuriem jāaprēķina UIN pie deklarācijas. Bet ja Jūs skaidri zināt , no kurienes summa varbūt var likt uz 7....Kā domā citi?
Ja ir zināmi konkrēti rēķini un tos var pacelt un uzrādīt, tad var izmantot jebkurā brīdī, atrunājot to ar grāmatvedības izziņu. Ir jau šogad atkārtota VID vēstule (sk.VID mājas lapā par PVN), ka nav noteikts termiņš, kas ierobežotu tiesības izmantot priekšnodokli. Protams var rakstīt labotas deklarācijas, bet es to darītu tikai tad, ja to nav daudz. Var taču izmantot tagad februārī, ja visu var pamatot un pierādīt. Par šo vēstuli un tiesībām teica arī Podvinska nesen seminārā
Shlida, tas ir gadījumā ja rēķini netika ielaisti vispār (aizmaldījās, direktors aizmirsa atdot), bet ja rēķini jau tika ielaisti tad vienīgi (konkrēti zinot kuri rēķini) pārgrāmatot uz D 57XX PVN K 2311
Irucītis un kā tad ar likumu grāmatvedībai ir jābūt saprotamai un trešajai kompetentajai personai ir jāvar izsekot darījumam? Vai gada pārskatā tā konta 2311 summa netika atšifrēta pielikumā? Pēc rēķiniem visu var izsekot, ja nav atšifrēts. Es gan parasti atšifrēju, lai pašai arī neaizmirstas, kas man tur ielikts.
Uzkrājums 2311 kontā ir jau no 2001. gada , konta inventarizācija tā arī ne reizi netika veikta.Piepreces saņemšanas PVN ticis uzskaitīts kontā 2311, tad pie apmaksas likts uz 5721.Tadmainījusies metodika un pie P/Z saņemšanas kontētsD712.. D5721 K53...Prece no abu veidu saņemšanas P/Z tikusi arī atgriezta, tad likts PVN reizēm no 2311, reizēm no 5721.Droši vien , kad mainījās metodika būtu vajadzējis precīzi uzskaitīt, kur ir kurš PVN, bet tagad man ņemt augšā 2001.gaduneceļas rokas .Vai tad ir patreiz kāda cita iespēja?
bez pamatojuma uz 57XX pārnest domāju, ka nevar, tad atliek vienīgi norakstīt 8.grupā nesaistītajos (lai gan tie visdrīžak ir bijuši saistītie).
Tieši tā Cleo , patreiz tie ir vistīrākie zaudējumi, bet gribas to kļūdu izlabot , jo cik tad ilgi tā summa stāvēs 2311.
Cleo,es tieši par tiem rēķiniem runāju, kuru PVN ir iegrāmatots kontā 2311. Zinu grāmatvežus (mani piegādātāji) kas ilgi bija palikuši pie vecās sistēmas, tas ir visu priekšnodokli atskaitīja tikai pēc rēķina apmaksas. Tiem ir tiesības, sastādot grāmatvedības izziņu, izmantot visu priekšnodokli, kuru jau bija tiesības izmantot. Cleo, vai Jūs saņēmat manu e-mail ar atbildi. Makrosam ir jāstrāda.
Shilda , bet vai tad būtu jāparāda precīzs konta 2311 atšifrējums.t.i.no kuras P/Z ir šie PVN atlikumi , var jau būt ka ir vērts pacelt vecos rēķinus, jo summa ir būtiska.
Un tā kātas ir priekšnodoklis , tad viņu var iekļaut atskaitē jebkurā brīdī, sastādot izziņu.Vienīgi , kā tad būtu ar PVN dekl. pielikumu.
Man ir saņemto rēķinu uzskaite Excelī pa mēnešiem (fails vienam gadam). Pretī katram rēķinam ir atrakstīta samaksa, gan kopēja summa, gan arī (tas bija agrāk) samaksātais priekšnodoklis. Ir redzama katra rēķina nesamaksāta summa (ja rēķins apmaksāts daļēji) un neizmantots priekšnodoklis. Tagad PVN kontējas uzreiz 5721 un tas neparadās ailē pie neizmantota priekšnodokļa. Katra gada fails sākas ar iepriekšējo gadu nesamaksātiem rēķiniem. Šā gada failā es redzu visus nesamaksātus rēķinus, to kopējo nesamaksāto summu un neizmantoto priekšnodokli, kas ir uzkrāts kontā 2311. Jebkura grāmatvedības programma nodrošina šādu informāciju. Ja Jūs līdz šīm pieturējaties pie vecās sistēmas priekšnodokļa atskaitīšanai, tad, sastādot šādu informācijas lapu, var izmantot priekšnodokli, kuram jau ir tiesības uz atskaitīšanu
Domāju, ka PVN deklarācijā tas jāliek 62 rindā, pielikumu jāaizpilda pēc tagadējam prasībām. Es šajā gadījumā pieliktu klāt arī grāmatvedības izziņas ar visu informācijas lapu kopiju
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть