Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Kamīns К списку тем

Kamīns
Labdien!

Esmu pavisam jauns un nepieredzejis grāmatvedis. Ļoti lūdzu palīdzēt!

Kamīns un sauna. cik ilgs būs lietošanas laiks? (lai rekinatu nolietojumu).

Ja šie PL atradīsies nomātā ēkā, tad es nolietojumu rekinašu nomas perioda ilgumā?

Paldies.
Pr2
Pr2 02.03.2005 15:14
43 сообщения на сайте

Ответы (12)

А кому принадлежат эти камин и сауна? Вам или тому, у кого арендуете помещение? Если Вам, то срок устанавливайте сами, исходя из того, сколько реально они могут просуществовать (участвовать в хозяйственной деятельности).
Irena22
Irena22 02.03.2005 15:17
42998 сообщений на сайте
Ēka pieder citam - mes nomājam. Sauna pieder mums. Noteikt savu lietošanas laiku, pat neskatoties uz to ja, piemēram, telpas nomajam 5gadus, bet sauna kalpo 10gadus? Tad mēs varam noteikt 10gadu lietošanas laiku?
Pr2
Pr2 02.03.2005 15:21
43 сообщения на сайте
Un vēl...

Ja mēs ēkā sapērkam visu nepieciešamo (mēbeles, saunu utml.), ēku nodos ekspluatācijā. Tad piemeram es nomaju piecus gadus. Es uztaisu kopēju uzskaites kartiņu uz māju un pēc tās uz visu kopā rēķinu nolietojumu, tos piecus gadus. Vai uz katru PL jabūt obligati savai kartinai?
Pr2
Pr2 02.03.2005 15:25
43 сообщения на сайте
На каждое ОС должна быть своя карточка. если сауна может использоваться 10 лет, то такой срок и надо ставить. А ее можно будет из этого помещения ,если не продлится срок аренды через 5 лет, забрать и в другое помещение перенести? Если нет, то ,может, и правда ставить срок использования 5 лет.
Irena22
Irena22 02.03.2005 15:28
42998 сообщений на сайте
Nezinu kā īsti ar to saunu būs, neesmu vēl redzējusi. Teiksim ar kamīnu. Kamīnu taču nepaņemsi pēc 5 gadiem, ja nu gadījumā kas...
Pr2
Pr2 02.03.2005 15:39
43 сообщения на сайте
Uzņēmuma vadība var lemt par to, cik ilgi paredz katru pamatlīdzekli lietot. Nenotiks nekāda nelaime, ja šobrīd pieņemsiet, ka sauna un kamīns kalpos 5 gadus. Ja kalpos ilgāk - neviens jūs nespiedīs saunu nojaukt.

Ja gribat, lai jūsu finansu peļņa izskatās labāk, tad pieņemiet 10 gadu termiņu (ja esat pārliecināti, ka saunu un kamīnu varēsiet izmantot pēc nomas perioda beigām), ja tas ir vienalga, rakstiet kaut vai 3-4 gadus.
Ilzex
Ilzex 02.03.2005 15:40
2681 сообщение на сайте
Конечно, если камин ( а возможно, и сауну) через пять лет невозможно будет взять и забрать из арендованного помещения, то ставьте срок использования 5 лет.
Irena22
Irena22 02.03.2005 15:43
42998 сообщений на сайте
Ko dara tie grāmatveži kam ir viesnīcas, vai piemeram viesu majas? Katra viesu maja ir daudz pamatlīdzekļu. Un katram kartiņa? Kā viņi tiek galā? Kā nenojūk skaitāmais?
Pr2
Pr2 02.03.2005 15:57
43 сообщения на сайте
У них, я думаю, есть бухгалтерские программы, в которых эти карточки ОС учтены.
Irena22
Irena22 02.03.2005 16:04
42998 сообщений на сайте
"Es uztaisu kopēju uzskaites kartiņu uz māju" - я не поняла, Вы хотите ставить на учет и начислять амортизацию и на арендованное здание тоже?
Martinas
Martinas 02.03.2005 18:00
38532 сообщения на сайте
Да еще со всеми ОС, которые там есть скопом? И вас не смущает, что у мебели и, скажем, телефона будут разные сроки использования. А если что-то "из дома" надумаете продать, как будете определять остаточную стоимость этой вещи? А что будете делать с налоговым износом (там ведь надо по категориям все ОС разносить)?
Komarik
Komarik 03.03.2005 00:10
10159 сообщений на сайте
Vakar aizejot mājās ar izdomāju ka tas nebus tik vienkārši, ka katrā nomātajā mājā bus kaut vai divdesmit pamatlīdzekļi - jātaisa uz katru atsevišķi PL kartiņa.

Paldies par palīdzību.

Nē Martinas, es zinu ka nomatajiem PL nolietojumu nerēķina. Es biju domājusi uz visiem mājā esošiem PL uztaisit vienu kartiņu, vai vismaz uz katru kategoriju pa vienai, bet tad sapratu ka tas ir pilnīgākais apsurds. Laika gaitā taču nāks klāt un kautkas pārdosies.

Jums taisnība Komarik. Paldies.
Pr2
Pr2 03.03.2005 12:36
43 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.