Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
uzņēmuma saimnieciskā darbība!!! К списку тем
uzņēmuma saimnieciskā darbība!!!
Mūsu firma veica 2004.gadā sporta veselības kompleksa celtniecību, ekspluatācijā nodevām 2005.gadajanvārī,pie kuriem bilances posteņiem attiektos 2004.gadaizdevumi:
1)Sporta kompleksa apdrošināšana;
2)Sporta kompleksa zemes noma;
3) Bankas kredīta procenti( kredīts ar mērķi- sporta kompleksa celtniecība)
4) Nekustamā īpašuma nodoklis( par zemi, kur būs sporta- veselības komplekss)
Kā Jūs domājiet vai augstāk minētos izdevumus var izcenot kā "pamatlīdzekļu izveidošanu un nepabeigto celtniecības objektu izmaksas" vai tos var uzskatīt par uzņēmuma saimnieciskās darbības izmaksām un iekļaut tos peļņas vai zaudējuma aprēķinā?
Ответы (6)
Vai jūs esat celtnieki vai kompleksa pasūtītāji?
Ja pasūtītāji, tad kredīta procentus celtniecības periodā var iekļaut pie pamatlīdzekļu izveidošanas izmaksām un vēlāk, nododot PL ekspluatācijā tos pieskaita PL vērtībai (un attiecīgi iekļauj PZ aprēķinā kopā ar pārējo PL nolietojumu)
Pārējiem izdevumiem jāskatās periods. Ja apdrošināšana ir par 2004.gadu- tad jāiekļauj PZ, ja par 2005. - tad jāliek uz nākamo periodu izdevumiem. Līdzīgi ar zemes nomu un NīN.
Я бы включила в стоимость только страховку и, по желанию, кредитные проценты. Остальное, я думаю, просто текущие расходы.
вопрос задан не корректно.
1. Из вопроса не ясно ваша фирма производит строительные работы или ваша фирма является заказчиком постройки. По-видимому второе.
2.Не понятно назначение этого объеекта - ваше предприятие предоставляет спортивно-оздоровительные услуги или это объект социальной инфраструктуры?
3. страховка чего? строительства комплекса или сданного в эксплуатацию комплекса?
4. Налог на землю в период постройки или после сдачи в эксплуатацию ?
и т.п. УТочните пожалуйста ваш вопрос.
Не думаю, чтобы имело значение, за какой период налог на землю - это по-любому текущие затраты, к стоимости строительства отношения не имеющие.
если стройка 5 лет, то налог на землю за время стройки я бы сбросила на стройку. Хотя правильно и в расходы.
Закрыть
Краткое описание нарушения