Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Auto remonts
Uzņēmums ir veicis busiņa pārkrāsošanu - paši pirkām krāsas, špakteļus, šoferi veica a/m remontu un pārkrāsošanu. Izmaksas ir aptuveni 300-350 Ls. Busiņa vērtība ir 3000 Ls.
Sakiet lūdzu vai šo remontu ir jāuskata kā kapitālo remontu, vai arī tomēr tas ir kārtējais a/m remonts?
Paldies!
Ответы (14)
Izskatās pēc kārtējā remonta...viss uz izdevumiem
Ja grib var arī kā kapitālo remontu.Nekrāsojam jau katru gadu. Tad arī šoferu algas par šiem darbiem
Man kapitālais remonts vairāk saistās ar terminu, ka pēc remonta (piem, pēc motora kap.remonta) paildzinās a/m lietošanas laiks. Bet varbūt man arī nepareiza domāšana par šo terminu - kapitālais remonts.
Bet kā tad ir pareizi?
Domāju, ka pariezi ir un tā un tā. Tas vairāk atkarīgs no uzņēmuma politikas, ekonomiskās vajadzības, uzņēmuma pamatlīdzekļu uzkaites organizācijas dokumentiem(tādu dokumentu man VID vienreiz pārbaudē pieprasīja)
Nupatās atradu.... saskaņā ar 16.SFPSnorādījumiem par PL, to sākotnējo vērtību drīkst palielināt tikai par tādām izmaksām, kuru rezultātā uzlabojas PL ekonomiskie parametri:
- paildzinās PL lietošanas laiks,
- uzlabojas kvalitāte modernizējot iekārtas,
- samazinās ražošanas izmaksas, ieviešot jaunus ražošanas procesus.
mēs šādus darbus liekam tikai uz izdevumiem
Pilnīgi piekrītu. Lielā uzņēmumā tādus sīkumus- noteikti uz izdevumiem, bet ja uzņēmums ir mazulītis, tad kādu no punktiņiem pievilktu,piemēram -paildzinās PL lietošanas laiks, tik ātri sarūsētu.
Arcisa
mēs arīi esam mazulīitis
Mēs tāds "pusaudzītis" drīzāk esam;)
Rita liec tik uz izdevumiem
jādomā jau par gada beigām...
Ja jūs baidaties norakstīt izdevumos, tad veltīgi, to var droši darīt. Es vairāk domāju, par to vai uzņēmumam vajag vairāk izdevumus vai jāpiebremzē. Grāmatvedības politika ir tāda kāda nepieciešama uzņēmumam.
Это уж как руководство решит. Вообще-то это можно списать в затраты. Но если оборот фирмы небольшой и сумма этих затрат существенно снизит прибыль, то руководитель может написать распоряжение о том, чтобы эти расходы списать, например, в течение 2 лет.
Nee, devushki, mnje navernoje bi podumatj kak snizitj pribilj dlja mojego "podrostka", znachit budu vsjotaki v zatrati pisatj,nedumaju chto eto suchetvennaja summa, prosto hotela proveritj, praviljno li ja dumaju, chto takoje kapitālais remonts.
Mīļš paldies par padomiem:))))!!!!
Не думаю, что покраска - это капитальный ремонт.
Закрыть
Краткое описание нарушения