Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

tirdzniecība - EKA К списку тем

tirdzniecība - EKA
man te uzdeva jautājumu, vai varot no EKA inkasēto no vairākiem veikaliem naudu iegrāmatot vienu reizi mēnesī, izdalot PVN, bet katru dienu iegrāmatot kasē tikai inkasēto naudu (neizdalot PVN). Es gan īsti nesapratu kā viņš to iedomājās, esmu tālu no tirdzniecības, bet manuprāt PVN jāizdala uzreiz, kā inkasē naudu un iemaksā uzņēmuma kasē.

D 2611 veikala kase

K 57XX PVN

K 6110 ieņēmumi

un tad iemaksā kasē

D 2610 uznēmuma kase

K 2611 veikala kase
Cleo
Cleo 19.03.2005 12:00
19234 сообщения на сайте

Ответы (29)

es nedomāju, ka rodas starpība PVN vai katru dienu ievada vai vienu reizi mēnesī, bet vai tā drīkst?
Cleo
Cleo 19.03.2005 13:55
19234 сообщения на сайте
Конечно, арифметически сумма не изменится. Только, если ежедневно делать только проводку Д2610 - К2611, а доходы показывать одной проводкой Д2611 - К6110,К5721 в конце месяца, то как можно каждый день инкассировать то, чего нет. По-моему, ежедневно сделать одну проводку Д2611 - К6110,К5721, да еще и при наличии бух.программы, совсем несложно.
Albina
Albina 19.03.2005 14:48
64743 сообщения на сайте
nu es jau arī saku, ka katru dienu tas nemaz tik daudz laika neaizņem, godīgi sakot nesaprotu, kāpēc viņam tāda ideja ienāca prātā.
Cleo
Cleo 19.03.2005 15:03
19234 сообщения на сайте
Я думаю, что одной проводкой в месяц можно.
Amuil
Amuil 19.03.2005 19:35
26356 сообщений на сайте
paldies, nu vismaz skaidrs, ka drīkst tomēr.
Cleo
Cleo 19.03.2005 19:44
19234 сообщения на сайте
Noteikumi par nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektroniskajām ierīcēm un iekārtāmNoteikumi par nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektroniskajām ierīcēm un iekārtām:

64. Kases aparāta (kases sistēmas, specializētās ierīces vai iekārtas) žurnāls ir uzskaites reģistrs, kurā lietotājs reģistrē un ielīmē "Z" pārskatus vai Valsts ieņēmumu dienesta noteiktajā kārtībā reģistrē specializēto ierīču un iekārtu atmiņas skaitītāju rādītāju datus un kurā norādīto informāciju izmanto ierakstiem grāmatvedības reģistros.

Tagad šajos noteikumos ir tas ieraksts "žurnāls ir uzskaites reģistrs" un tas dod tiesības programmā izdarīt ierakstu par EKA apgrozījumu vienu reizi mēnesī par žurnātā aprēķināto kopējo summu. Arī Jumis to pieļauj. Jumī nav kontējumu šablonu veidošana.
Meek
Meek 20.03.2005 16:15
5686 сообщений на сайте
Shlida, paldies, jā par šabloniem zinu, jo vismaz pati Tildes Jumī neesmu atradusi šablonus vai operāciju kopēšanas iespējas.
Cleo
Cleo 20.03.2005 20:03
19234 сообщения на сайте
programmā Tilde ir operācija "kopēt" un strādā ļoti jauki. manuprāt dienas ieņēmumi ir jāfiksē katru dienu, jo citādi, ja grāmato tikai inkasēto naudu tad kontā 2611 ir kredīta atlikums. Taču ņemot vērā ka 2611 ir aktīva konts un tam atlikums drīkst būt tikai DEBETĀ tas ir pretrunā ar grāmatvedības kontu plāna izvirzītajiem noteikumiem.
Irenaz
Irenaz 20.03.2005 20:14
157 сообщений на сайте
Piekritu Irenaz. Es arī uzskatu, ka jāgrāmato katru dienu. Bet... nesen sastapos ar uzņēmumu, kur grāmatvedim vienkārši nav laika to darīt, ņemot vērā uzdoto darba apjomu. Iepriekšēja grāmatvede tā darīja, bet es atradu pamatojumu šādai uzskaitei normatīvajos dokumentos, lai varētu atrunāties no VIDa.
Meek
Meek 21.03.2005 00:48
5686 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.