Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоговые конвенции, оффшоры, нерезиденты, свободные экономические зоны, таможня

сделки с оффшорной компанией К списку тем

сделки с оффшорной компанией
1.SIA "А" оплачивает оффшор. компании (штат Дэлавер) счета за оказанные услуги (не маркетинг, реклама и т.п.). Надо ли удерживать ПНП ?

2."А" получает от лат. компании счета с PVN, оплачивает. PVN ставим в предналог. И затем сумму уже без PVN выставляет оффшор. компании. Правильно ли это или надо выставлять сумму + PVN ?
Rina
Rina 11.06.2002 14:51
нет сообщений на сайте

Ответы (10)

1. ne

2."7) Pakalpojuma saņēmēja juridiskā adrese vai pastāvīgā dzīvesvieta uzskatāma par pakalpojuma sniegšanas vietu šādiem pakalpojumiem:

2) ar reklāmu vai sabiedrisko darbību saistīti pakalpojumi, arī reklāmas aģentu un reklāmas aģentūru darbība; "

tas nozīmē, ka izrakstāms rēķins ar PVN.
Ad
Ad 12.06.2002 14:56
нет сообщений на сайте
man ir jaatvainojas vakardienas atbilde pielaidu kludu,pats nesaprotu ka tas sanacis. pēdējai rindai ir jabut sekojošā redakcijā:

tas nozīmē, ka izrakstāms rēķins ar PVN 0%.
Ad
Ad 13.06.2002 09:35
нет сообщений на сайте
Liels paldies. Esmu priecīga ka man viss ir kārtībā!
Rina
Rina 13.06.2002 09:41
нет сообщений на сайте
Для однозначного ответа на оба ваших вопроса не хватает информации. Про первый я молчу, это вообще дело туманное (см likums "Par nodokļiem un nodevām", 14 статья, (6), 4, касается постоянного представительства нерезидента.

второй: правильность ваших действий зависит от того, какие именно услуги вы оказываете нерезиденту. См. likums "Par PVN" 6.pants- необлагаемые сделки, 6.1 pants - сделки, облагаемые 9% PVN, 7.pants- случаи, когда применяется ставка 0%.

Советую вам, Rina, побольше самостоятельно работать с нормативными актами, поскольку даже в "газетных" консультациях типа "спрашивайте - отвечаем" частенько встречаются ошибки.
Nulle
Nulle 18.07.2002 11:31
249 сообщений на сайте
Likums PAR PVN 3. panta ...

(10) Ja ārvalstu fiziskā vai juridiskā persona, kura nav izveidojusi reģistrētu pastāvīgo pārstāvniecību Latvijas Republikā, iekšzemē sniedz vienu vai vairākus ar nodokli apliekamus pakalpojumus, tai šā panta pirmajā daļā noteiktajā kārtībā ir jāreģistrējas Valsts ieņēmumu dienestā kā apliekamai personai, jāaprēķina un jāmaksā pievienotās vērtības nodoklis budžetā neatkarīgi no apliekamo pakalpojumu vērtības.

(11) Ja šā panta desmitajā daļā minētā persona nav reģistrējusies kā apliekamā persona, pievienotās vērtības nodokli maksā tā apliekamā persona, kura nodrošina attiecīgo pakalpojumu sniegšanu iekšzemē, vai, ja tādas nav, — pakalpojumu saņēmējs, ja tas ir reģistrējies kā apliekamā persona.

Likuma PR PVN 4. panta ( pakalpojumu sniegšanas vieta):

(7) Pakalpojuma saņēmēja juridiskā adrese vai pastāvīgā dzīvesvieta uzskatāma par pakalpojuma sniegšanas vietu šādiem pakalpojumiem:

1) patentu, autortiesību, licenču, preču zīmju un līdzīgu tiesību piešķiršana, nodošana citu rīcībā un kontrolē;

2) ar reklāmu vai sabiedrisko darbību saistīti pakalpojumi, arī reklāmas aģentu un reklāmas aģentūru darbība;

3) juridiskie (arī advokātu, notāru), grāmatvedības, revīzijas, konsultāciju, tulkošanas, ekspertīžu, inženieru, tirgus izpētes un vadības pakalpojumi, kā arī patentu valdes darbība;

Atbilde uz jautājuma 1. daļu.

Izejot no augstāk minētiem likuma pantiem Ofšors, kas nav reģistrājies LR PVN maksātāju reģistrā sniedz pakalpojumu Latvijas Republikā ( sniegšanas vieta ir saņēmēja juridiskā adrese) Firmai A ir jāizraksta paši sev PVN rēķins par 18% no pakalpojumu vērtības, jāikļauj PVN deklarācijas aprēķina pusē ( 9.rindā) un nākošajā taksācijas periodā jāuzrāda kā priekšnodoklis - nemāku pateikt kurā rindiņā- bet bija speciāli VID norādījumi par šo jautājumu- pameklējiet VID mājas lapā un izvērtējiet pats atbildes pareizību.
Gunta
Gunta 18.07.2002 14:33
нет сообщений на сайте
Gunta. jautajuma 1.daļa bija domata UIN nevis PVN.

2.jautājuma daļā apraktītais attiecināms uz pakalpojuma eksportu un ņemot vērā Jūsu pieminēto likuma 7.panta2) sadaļu pielietojama 0% likme.[kautgan pec vladimira komenta es saku domat, bet vai 2.jautajumadaļā runa iet par tiem pašiem reklamas pak.]

par PVN. man gan liekas, ka norma par priekšnodokļa iekļaušanu nākošajā periodā ir novecojusi un priekšnodoklis ir iekļaujams deklarācijā par to pašu periodu, kurā veikts darījums ar nerezidentu.

varbūt esmu nepareizi sapratis lietas būtibu?
Ad
Ad 18.07.2002 22:49
нет сообщений на сайте
Atvainojos par neprecizitāti jautājuma lasīšanā . vai AD nevarētu šeit priekš manis ( un varbūt vēl kāda) pievienot tabuliņu ar nodokļu nosaukumu saīsinājumiem latviešu un krievu valodā. ,

Saprotu, ka tiem kam ikdienā darbā ir saskare ar abām valodām tas liksies smieklīgi.
Gunta
Gunta 19.07.2002 08:31
нет сообщений на сайте
Rina, tiko ir stājušās spēkā izmaiņas UIN, kas konkrēti definē vadības konsultatīvos pakalpojumus. to skaitā tagad ir iekļauta arī nerzidenta sniegtie reklāmas paklapojumi. lūdzu iepazīstieties ar izmaiņām un izdarīet secinājumus attiecībā uz jūsu aprakstīto gadījumu.

Pēdējā Bilancē tika publicētai VID un nodokļu konsultantu komentāri par šo jautājumu.

Vēlu veiksmi.
Ad
Ad 24.07.2002 08:32
нет сообщений на сайте
AD! Вы невнимательно прочитали новый пункт 12 два прим правил КМ 255. Консультационными услугами считается предоставление информации об изменениях в области рекламы ("informacijas sniegšana par izmaiņām...reklāmā"),т.е. что-то вроде протирки оптической оси. Рекламными услугами обычно являются: разработка макетов и аудио- и видео роликов, размещение их в СМИ, Интернете, расклеивание плакатов на стендах, рассылка буклетов по почтовым ящикам. Они консультационными никак не являются и в отношении них никаких изменений пока нет.
Maija
Maija 24.07.2002 13:23
28223 сообщения на сайте
paldies, Maija, par precizēšanu.

atvainojos par neprecīzas informācijas sniegšanu.

turpmāk centīšos nepieļaut šādas neprecizitātes.
Ad
Ad 24.07.2002 14:21
нет сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.