Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Atkal DRN...
Man radās viens jautājums - vai par maisiņiem kurus nopērk vairumtidzniecībā un izmanto lai ievietotu atkritumu tvertnēs ir jārēķina DRN vai nav? Par traukiem un kokteiļsalmiņiem un kartona palikņiem glāzēm ir skaidrs - jārēķina.
Es laikam jau šito jaut;aju, bet nekādi tagad nevaru atrast - pat ar meklētāja palīdzību....:(
Я помню Ваш ваопрос об этих мусорных мешках. Я так понимаю, что ,если Вы их покупаете у оптовиков, то, по-моему, надо начислять. В ст.4 DRN "Nodokļa maksātāji :
3) Latvijas Republikas teritorijā:
b) izmanto savas saimnieciskās darbības nodrošināšanai videi kaitīgas preces, izņemot preces, kuras apliekamas ar nodokli, tās realizējot;
b) izmanto savas saimnieciskās darbības nodrošināšanai iepakojumā iegādātas preces (ieskaitot kopā ar preci ievesto, precei pievienoto primāro, sekundāro un terciāro iepakojumu), izņemot preces iepakojumā, kuras apliekamas ar nodokli, tās realizējot;
5) realizē mazumtirdzniecībā un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos vienreiz lietojamos galda traukus un piederumus, kas gatavoti no plastmasas (polimēriem), papīra, kartona, to laminātu ar polimēru vai metāla komponentiem un metāla folijas (turpmāk — vienreiz lietojamie galda trauki un piederumi);
То есть, если бы Вы приобрели мешки эти в рознице, то не нужно было бы облагать налогом. Это мое мнение. Может, еще что скажут по этому поводу.
Bet vai tad neviens nepērk un birojā neizmanto (piemēram WC) tos maisiņus? Visi iegādājas veikalā?
Smieklīgi jau ir - bet man būtu liela interese noskaidrot...
Если покупают совсем небольшое количество, то вряд ли возятся с этим налогом, я так думаю.
А вообще интересно, конечно, кто как делает.
PAr atkritumu maisiem DRN nodoklis nav jāmaksā.